TIRHírekVédekezés 2013Belvízvédekezés felfüggesztése

Belvízvédekezés felfüggesztése

A Dél-Balatoni Vízitársulat a Balatonőszödi szivattyútelepen 2013. február 5. 8 órától II. fokú, a Szántódi szivattyútelepen 2013. február 5. 8 órától I. fokú, a Zamárdi belvízöblözetben 2013. február 14. 6.30 órától III. fokú – mely készültséget 2013. február 24. 16 órától Társulatunk II. fokú készültségre mérsékelt – belvízvédelmi készültséget rendelt el.

A készültségi fokozatok a Társulat aktualizált védelmi tervében foglaltak szerint kerültek elrendelésre, a napi és havi költségek jelentése a 19/2012. (V.22.) Vízitársulati Vízkárelhárítási Szabályzat kiadásáról szóló BM utasítás rendelkezései szerint kerültek dokumentálásra és megküldésre.

Társulatunknak a mai napig pontos információi nincsenek a támogatási szerződések megkötésével, valamint az igényelhető előleg folyósításával kapcsolatban.

A három belvízöblözetben az elvégzett védekezési munkák hatására közvetlen veszélyhelyzet nem áll fenn.

A védekezési munkák saját forrás terhére történő folytatása esetén a Társulat 2013. évi likviditása, valamint az egyéb közfeladatok ellátása kerül veszélybe, ezért a támogatási szerződések megkötéséig, illetve a szerződésben rögzített előlegek Társulatunk bankszámlájára való beérkezéséig a Dél-Balatoni Vízitársulat a Balatonőszödi és Szántódi szivattyútelepeken, valamint a Zamárdi belvízöblözetben a belvízvédekezési munkák elvégzését 2013. március hó 7. 16.00 órától felfüggesztette.

 

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.