TIRHírekSzövetségünk híreiSikeres volt a XII. vízitársulati környezetvédelmi nap

Sikeres volt a XII. vízitársulati környezetvédelmi nap

A VTOSZ környezetvédelmi munkabizottsága és a Balaton-felvidéki Nemzeti  Park Igazgatóság 2010. május 27-én, csütörtökön  rendezte meg Csopakon a XII. vízitársulati környezetvédelmi napot közel 60 érdeklődővel.

A  szakmai ülést  Fehér Ferenc, a VTOSZ ügyvezető elnöke vezette. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója  Balogh László a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tevékenységéről,  Petróczi Imre igazgatóhelyettes a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vízgazdálkodási kapcsolatairól tartott igen érdekes tájékoztatást. A szakmai ülést  Hutter Sándor a Balaton-felvidéki Vízitársulat igazgatójának előadása zárta, amelyben képet kaptunk a Balaton-felvidéki Vízitársulat és  a Nemzeti Park közötti  igen jó együttműködés szakmai és emberi fortélyairól. 

Az előadásokat követően MészárosAndrás és Simon Pál környezetvédelmi őr    vezetésével Zádorvárat, a Zádor-forrást és  az örvényesi vízimalmot tekinteték meg a részt vevők,  sőt helyszíni bemutaton   az élővizek helyszíni gyors biológiai vízvizsgálati módszerével is megismerkedhettek.   

A  területi bemutatót követő fogadáson az elméleti és gyakorlati ismereteket  egyaránt megvitatták a jelen volt szakemberek.

 

  

 

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.