TIRHírekFigyelő"Be kell bizonyítani, hogy a víztársulatok nem csinálnak semmit"

"Be kell bizonyítani, hogy a víztársulatok nem csinálnak semmit"

Tájékozatlan vagy rosszindulatú Domján Gergely a Nemzeti Agrárkamara osztályvezetője?

(kommentár nélkül)

 Az Agrárkamara növénytermelési osztályvezetője nyilatkozott   a Hír TV Soroló c. 2013. április 8-i műsorában  és hihetetlen tájékozatlanságáról vagy talán rosszindulatáról adott tanubizonyságot.

Véleményét tiszteletben kell tartani, de ha ezt  a megalapozatlan, szakszerűtlen véleményét ország-világ, de legalább is a magyar gazdatársadalomnak szóló Soroló c. műsorban teszi, e mellett már nem lehet elmenni szó nélkül.

Soroló szerkesztőjének arra a felvezetésére, hogy "az egész növénytermesztési ágazatnak igen nagy gondot okoznak az átázott, igen lassan száradó földek és százezer ha közeli nagyságban a belvíz által elöntött területek. A legnagyobb kamarai osztály vezetője szerint nem szabad   szemérmesnek lenni a felelősök megnevezésében", Domján Gergely úr válasza a következő volt: nem a  folyók melletti árvízzel sújtott  területekkel van a gazdáknak bajuk, mert számolnak azzal, hogy elönti a területüket a víz. De a  szántóföldekre hó, illetve eső formájában lehullott  sok csapadékkal nem tudnak sem tudatilag, sem gyakorlatilag mit kezdeni a gazdák.

A riporternek arra a kérdésére, hogy ki vezesse el a vizet, Domján úr  válasza a teljesség igénye nélkül  a következő volt:

Eddig a víztársulatok feladata volt. A víztársulások a tavalyi évre még szedik a hozzájárulást, de nem lehet látni, hogy a területen mozognának, valamit csinálnának. Épp a napokban indult el részükről  egy elég övön aluli ütés a gazdák felé, elkezdték behajtani  az elmaradt tartozásokat a tavalyi évre és különböző fenyegető leveleket kapnak a gazdák, akik meg vannak győződve arról, hogy ha  a munkát megfelelő szinten elvégeznék, levezetnék a sok vizet ami a területükön van, akkor jó szívvel   befizetnék a hozzájárulást. De mivel semmi szolgáltatás nem történik, semmi nem látszik a határban, hogy mozognának, nyüzsögnének, innentől kezdve nagyon nagy a felháborodás egyrészt a fenyegetettség, másrészt a további kár előkerülése okán.

Mit tehet az Agrárkamara kérdésre a következő választ adta az osztályvezető: "Egyszerű megoldásra gondol, be kell bizonyítanunk, hogy a víztársulatok nem csinálnak semmit, a pénzre mégis jogot formálnak." Ehhez kéri a riportban is, hogy akinek olyan tapasztalata van, hogy van a közelben csatorna  és a csatornában áll a víz, esetleg gondozatlan a csatorna, arról készítsen felvételt  az idő és a hely megjelölésével és küldje el az Agrárkamara Honlapjára vagy email címére, így ezeket a bizonyítékokat fel fogják használni bírósági úton. Hisz most már az új Kamara a héten elkezdte a munkáját, megválasztották a választott bíróságot, ügyvédeik vannak és ezzel kívánják azoknak a tagjaiknak a jogait védeni, akik károsodnak a mulasztás révén.

dr. VÁ

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.