TIRHírekTájékoztatókKonzorciumi megállapodás tervezetet készített a VTOSZ

Konzorciumi megállapodás tervezetet készített a VTOSZ

A 2013. CCXLIX. törvénnyel módosított 1995. évi LVII. törvény 3. §-a szerint a vízitársulatok kezelésben vagy üzemeltetésében volt   állami tulajdonban lévő forgalomképes vizek és vízilétesítmények vagyonkezelői joga a vízügyi igazgatóságokhoz került, illetve kerül a vízügyi igazgatóságok egyoldalú nyilatkozatát követően  az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéssel. 

 Ezeknek   a műveknek az üzemeltetésének, fenntartásának -  számos esetben az ÚMVP keretében történt rekonstrukció/fejlesztést követő kötelező fenntartásának – folyamatossága érdekében az OVF és a VM szakemberei  felvetették a vizigek és a társulatok közötti konzorcium létrehozásnak lehetőségét, amellyel  biztosítani lehetne a 28 000 km vonalas vízi létesítmény, továbbá több, mint 300 belvízvédelmi szivattyútelep folyamatos működtetését  és a mezőgazdasági termelők öntözővíz igényének zökkenő mentes kielégítését.

Ennek érdekében kapott felkérést a VTOSZ 2014. március 28-án - az  OVF által a művek  vagyonkezelői jogának bejegyzésével, az átadás-átvételi eljárásokkal  kapcsolatos feladatokat egyeztető  két hetenkénti gyakoriságú  értekezleten -  egy konzorciumi megállapodás tevezet elkészítésére.  A tervezet elkészült és 2014.  április 2-án megküldtünk az OVF részére.

A konzorciumi megállapodás  tervezet szerint a vizügyi igazgatóságok konzorciumot alakítanak az illetékességi területükön működő vízitársulatokkal  a terüelti vízgazdálkodási feladatok ellátása érdekében.

A  konzorciumi megállapodásokban csak működő és a közfeladat ellátásra képes  társulatok vehetnek majd részt,  ezért  nem célszerű végelszámolási eljárást indítani a fentiek szerinti helyzet rendeződéséig. 

VTOSZ Titkárság

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (Konzorciumi megállapodás tervezet 2014.04.02..doc) állomány letöltéseKonzorciumi megállapodás tervezet 2014.04.02..doc 38 Kb
 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 20., szombat van.
Tivadar napja van, holnap Konrád és Zelmira napja lesz.