TIRHírekSzövetségünk híreiAz MVH levele a kifizetetlen támogatások ügyében

Az MVH levele a kifizetetlen támogatások ügyében

Mint ismeretes, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hét társulat esetében ÚMVP támogatással végzett, 2013-ban befejezett beruházás kifizetési kérelmének ügyét felfüggesztette. Ezek a társulatok jogos támogatási járandóságukat gyakorlatilag 2014. tél vége-tavasza óta nem kapták meg.

A több helyen leírt "story" a VTOSZ valamint az MVH, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Álllamtitkársága közötti levelezésről és jogvitáról már ismert. A 2015. március 5-én megválasztott új elnök, Szegedi Sándor is két alkalommal fordult az MVH-hoz és a Miniszterelnökséghez.

2015. augusztus elején váratlan fordulat történt! Az MVH visszavonta a kifizetésekre vonatkozó felfüggesztő határozatát, befogadta a kifizetési kérelmeket és vagy felülvizsgálattal vagy anélkül kifizette (kifizeti) a vízitársulatoknak a 2013-ban befejezett beruházás utáni uniós támogatást.

Amennyire örvendetes, hogy a társulatok hozzájutnak jogos járandóságukhoz, annyira sok megválaszolatlan kérdés van részben az MVH álláspontjának megváltozása területén (ennek ugyanis lehetnek tovagyűrűző hatásai), részben a kedvezményezettség, a kötelező fenntartás és a vagyonátadás területén.

 

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (MVH1.pdf) állomány letöltéseMVH1.pdfAz MVH levele, 1. lap136 Kb
A(z) (MVH2.pdf) állomány letöltéseMVH2.pdfAz MVH levele, 2. lap192 Kb
A(z) (MVH3.pdf) állomány letöltéseMVH3.pdfAz MVH levele, 3. lap157 Kb
 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.