TIRHírekSzövetségünk híreiÁder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Áder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Kedves Szegedi Sándor!

Örömmel és tisztelettel tájékoztatom arról, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete által rendezett párizsi klímacsúcs 2015. december 12-én eredményesen fejezte be munkáját.

Az elmúlt napok tárgyalássorozatának eredményei történelmi fordulópontot jelentenek a klímavédelemben. Ön azok közé tartozik, akik közel 200 000 honfitársunkkal együtt cselekvő kiállásukkal járultak hozzá ehhez a sikerhez. A Magyarországot képviselő delegáció vezetőjeként köszönöm Önnek ehhez nyújtott támogatását! Bízom benne, hogy ez a siker abban is újabb megerősítést jelent mindenkinek, aki csatlakozott az Élő Bolygónk kezdeményezéséhez, hogy van értelme a személyes kiállásnak, van értelme a közös cselekvésnek. Magam is úgy gondolom, hogy minden reményteli változásnak valójában az emberi hozzáállás a legfőbb forrása.

Mindaz, ami az elmúlt napokban 195 ország vezetőinek és küldöttségeinek részvételével történt Párizsban, sorsdöntő hatással lesz az emberiség jövőjére. Mégis tévedés lenne azt hinnünk, hogy végleg fellélegezhetünk, vagy azt, hogy a párizsi megállapodás bármiféle végállomást jelenthet a klímavédelemben. Épp ellenkezőleg, a klímacsúcs legfőbb eredménye, hogy immár bátran kijelenthetjük: a legnagyobb rosszat sikerült elkerülnünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyúttal a legnagyobb jót is elértük volna.

A mostani klímamegállapodás a jövő esélyét jelenti a ma élő és az utánunk jövő nemzedékek számára. Az esély valóra váltását szolgáló munka azonban most indul igazán. A klímacsúcsot övező széles körű társadalmi aktivitás példája azt bizonyítja, hogy jelentősége van minden jövőbe mutató gondolatnak és minden felelősségteljes cselekedetnek. A klímabarát technológiák forradalma ma még előttünk áll. De a technológiai megújulás mellett legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb, hogy fejben és lélekben is készen álljunk mindarra, ami eredményessé teheti teremtett világunk védelméért folytatott személyes és közös erőfeszítéseinket.

Az Élő Bolygónk klímavoksgyűjtő fejezete 2015. december 10-én véget ért, a közösen megkezdett munkát azonban a jövőben is folytatni fogjuk. Amennyiben továbbra is szeretne kezdeményezésünk aktív részese maradni, Ön az alábbi gombra kattintva adhat felhatalmazást arra, hogy az Élő Bolygónk jelenleg közel kétszázezer fős klímavédelmi közösségének tagjaként online levelezőrendszerünkön keresztül 2016. január 1-jét követően is tájékoztatást kapjon tevékenységünkről.

 

ÉLŐ BOLYGÓNK

FOLYTASSUK
KÖZÖSEN A MUNKÁT!

 

Amennyiben Ön nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, a jövőben nem lesz módom ebben a formában személyesen tájékoztatni Önt, mert a hatályos adatvédelmi rendelkezések előírásainak megfelelően a klímavoksolók adatbázisát 2015. december 31-éig megsemmisítjük.

Végezetül engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam honlapunk új menüpontját, amely tartalmazza mindazon civil szervezetek, fesztiválok, iskolák, egyetemek, vallási közösségek, médiaplatformok, vállalatok, gazdasági szervezetek és szakmai szövetségek név szerinti felsorolását, amelyek csatlakoztak az Élő Bolygónk klímavédelmi kezdeményezéshez.

Megköszönve a klímavédelemért nyújtott eddigi támogatását, áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánva Önnek, tisztelettel üdvözli

Áder János
Magyarország köztársasági elnöke

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.