TIRHírekSzövetségünk híreiLegyen-e vízitársulati igazgatói értekezlet?

Legyen-e vízitársulati igazgatói értekezlet?

Korábban általános szövetségi gyakorlat volt, hogy rendszeresen voltak vízitársulati igazgatói értekezletek (természetesen az ügyvezető elnökök részvételével), továbbá a VTOSZ megszervezte a főkönyvelők kötelező továbbképzését is. Ezeken az értekezleteken szakterületi (minisztériumi, főhatósági) vezetők adtak tájékoztatás a társulatokkal kapcsolatos feladatokról, tervezett változásokról. Bőségesen volt idő az információk egymás közötti kicserélésére, illetve a VTOSZ vezetőinek meghallgatására. Nem utolsósorban csapatépítő szerepe is volt ezekenek az értekezleteknek. A főkönyvelők a kreditpontok megszerzésén túl egymás tapasztalatait is kicserélhették, megismerhették a várható gazdasági tendenciákat.

Az elmúlt években megszűnt a vízitársulati vezetők rendszeres találkozásának gyakorlata. Ennek az volt az egyik oka, hogy nehéz volt olyan állami vezetőt találni, aki a vízitársulatok helyzetéről, jövőképéről nyilvánosan beszélt volna. Az vált általánossá, hogy ha összejönnek a vízitársulati vezetők, "nem tudunk mit mondani"', többször az is előfordult, hogy a meghirdetett minisztériumi előadó az utolsó pillanatban mondta le a részvételt. Így évek óta nem került sor ilyen értekezletekre, ami azzal is járt, hogy az egyéb funkciók (egymással való találkozás, információ csere, közös dolgok megbeszélése) is elhaltak.

A VTOSZ vezetése úgy értékeli, hogy kezd megváltozni a vízitársulatok körüli légkör és kezdenek létrejönni azok a feltételek, amelyek között érdemes, célszerű újra vízitársulati vezetői értekezletek megtartása. Ezzel kapcsolatban azonban szeretnénk tudni a társulati vezetők véleményét.

Kérjük, hogy amennyiben támogatná, hogy újra szervezzen a VTOSZ a vízitársulati vezetők számára értekezletet, támogató véleményét szíveskedjen visszaküldeni. Amennyiben ötlete, javaslata van az értekezlettel kapcsolatban, azt is szívesen várjuk.

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.