TIRHírekSzövetségünk híreiÁder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Áder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Kedves Szegedi Sándor!

Köszönöm eddigi támogatását, és azt, hogy Ön is azok népes táborába tartozik, akik az Élő Bolygónk klímavédelmi akció lezárultát követően is a közös munka folytatása mellett döntöttek. Örömmel tájékoztatom, hogy az elmúlt hónapokban három fontos előrelépés történt a klímavédelem terén.

Április 22-én az ENSZ New York-i székházában megtisztelő kötelességemnek eleget téve – 175 ország képviselőjével közösen – aláírtam hazánk nevében a Párizsi Megállapodást. Így az Ön cselekvő támogatásának is köszönhetően megnyílt az út a párizsi klímacsúcson elért eredmények ratifikációja és a közösen elfogadott célok gyakorlati megvalósítása előtt.

Május 9-én kezdeményeztem az Országgyűlésben az egyezmény mielőbbi ratifikációját. A magyar parlament e heti döntésével egyhangúlag támogatta a Párizsi Megállapodást, aminek a kihirdetését a tegnapi napon elrendeltem. Magyarország az EU tagállamai közül elsőként foglalta törvénybe az egyezményt.

A harmadik ügy, amelyről tájékoztatni szeretném Önt, a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozó megrendezése. Az elmúlt hónapok részben ezen esemény hazai és nemzetközi előkészítésével teltek. Ennek köszönhetően immár a találkozó honlapja is elérhető, amelyet szívesen ajánlok figyelmébe (www.budapestwatersummit.hu). Bízom benne, hogy az idei nemcsak az ENSZ-szel együttműködésben megvalósított 2013-as konferencia méltó folytatása lesz, hanem érdemi továbblépést is jelent majd a fenntartható fejlődést szolgáló gyakorlati megoldások minél szélesebb körű elterjesztésében. Ezúttal e cél érdekében adunk randevút a világ vízügyekkel foglalkozó politikai, üzleti, tudományos és pénzügyi döntéshozóinak Budapesten.

Figyelmét és segítségét megköszönve
tisztelettel üdvözli
Áder János

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.