TIRHírekSzövetségünk híreiVTOSZ elnökségi ülés, 2017 augusztus 28. (összefoglaló)

VTOSZ elnökségi ülés, 2017 augusztus 28. (összefoglaló)

2017. augusztus 28-án, Sződligeten ülést tartott a VTOSZ elnöksége Szegedi Sándor elnök vezetésével. Az ülésen részt vettek a VTOSZ felügyelő bizottságának tagjai is.

Első napirendi pontként a vízitársulatok vagyontérítésének helyzetét tárgyalta meg az elnökség az MNV Zrt. legfrissebb levelének ismeretében. Az MNV Zrt. a térítést jogerős bírósági ítélethez köti. Minden érintett vízitársulatnak saját magának kell eldöntenie, hogy a pereskedést felvállalja-e. Az ezzel kapcsolatos jogi álláspontot a VTOSZ tagszervezetei megkapták. Másik lehetséges megoldás követeléskezelők bevonása és egy faktorálási folyamat beindítása.

A második napirendi pont keretében az elnökség egyetértett azzal, hogy a VTOSZ székhelyváltoztatását a rendkívüli küldöttgyűlés elé kell terjeszteni. Az új székhely: 2133 Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz.

A harmadik napirendi pontban a szeptember 21-22-i rendezvényekről hozott döntést az elnökség. Egyetértett azzal, hogy szeptember 21-én délelőtt legyen a rendkívüli küldöttgyűlés, délután pedig a VTOSZ megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi ülés. A vízitársulati igazgatói és főkönyvelői értekezlet tervezett időpontja szeptember 21-én este és szeptember 22-én délelőtt.

A negyedik napirendi pont keretében a tagdíjhelyzetet tekintette át az elnökség. A VTOSZ Alapszabályának 74. pontja elég egyértelműen szabályozza a tagdíjfizetés kérdését és az elmaradásban lévő tagszervezetekkel kapcsolatos szankciókat. Az elnökség egyetértett azzal, hogy tagdíjelmaradás esetén határozottabb fellépés szükséges .

Az ötödik napirendi pontban a közfoglalkoztatás várható helyzetéről adott tájékoztatást Szegedi Sándor elnök

A hatodik napirendi pontban egy vízügyi ágazati kamara létrehozásának elképzeléséről és az ezzel kapcsolatos tájékozó megbeszélésekről számolt be Szegedi Sándor elnök. Arról is tájékoztatást adott, hogy a vízitársulatok helyzetéről egyeztetést kezdeményezett a MAGOSZ-szal és a NAK-kal.

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.