TIRHírekSzövetségünk híreiGyászol a vízitársulati szakma

Gyászol a vízitársulati szakma

Szomorú hírt kaptunk néhány nappal ezelőtt: életének 74. évében meghalt Presits Ferenc, nyugdíjas vízitársulati igazgató, a VTOSZ elnökségének volt tagja. A következőkben közreadjuk az a gyászjelentést, amelyet családja adott:

"Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesapánk, férj és nagypapa, Presits Ferenc László 2021. július 25-én, életének 74. évében, türelemmel viselt betegsége után örökre megpihent, s már az Égi vizek partján üldögél békésen. Búcsúztatója 2021. augusztus 3-án, kedden, délelőtt 9 órakor lesz a lengyeltóti Keleti-temetőben. Hamvait ezt követően szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra a galamboki temetőben.

Gyászoló szerettei"

Presits Ferenc a Bajai Vízgazdálkodási Főiskolán végzett. Több társulatnál és a mezőgazdaságban is dolgozott. A talajvédelmi és meliorációs munkákban szerzett jelentős tapasztalatot, majd 1988-ban lett az Észak-Somogyi Vízitársulat (Lengyeltóti) igazgatója. A széteső félben lévő társulatot kellett rendbe hoznia, amit meliorációs munkákkal sikerült, de részt vettek a közműépítésben is. Az 1999. évi belvízvédekezésben jelentős szerepe volt, mint a dél-dunántúli társulatok védelmi koordinátora. Bekapcsolódott a szövetségi munkába, a dél-dunántúli (Baranya és Somogy megyei) vízitársulatait képviselte e Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnökségében. Emellett meghatározó szerepe volt a VTOSZ vízitársulati munkabizottságában is. A vízitársulatok nemzetközi együttműködésében a holland társulatokkal kialakított kapcsolat egyik kulcsszereplője volt. Nyugdíjba vonulása előtt a Dél-Balatoni Vízitársulatot vezette.

Emlékezzünk rá a VÍZGAZDÁLKODÁS 2003/1. számában megjelent interjúval.

 

PresitsF.jpg

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.