TIRHírekSzövetségünk híreiMár ebben az évben megtérült a 48 millió forintos társulati beruházás a Királyéri Vgt-nél

Már ebben az évben megtérült a 48 millió forintos társulati beruházás a Királyéri Vgt-nél

A Királyéri Vízgazdálkodási Társulat az ÚMVP keretén belül  EU-s támogatással  2009 július 10-én kezdte  meg  és 2010 augusztus 27-én  fejezte be  a Paulaligeti csatorna rekonstrukciós munkáit.

 

A 17.4 millió forint társulati önerővel  megvalósult munka eredményeként  a Királyéri Vízgazdálkodási Társulat 2010 nyarán  megvédte  Tiszavasvári városát és 1500 ha mezőgazdasági területet  a belvízelöntéstől azzal,   hogy    a  Hortobágy főcsatorna által elszállítani nem tudott belvízből 100.000 köbméternyi vizet   a  felújított Paulaligeti csatornába terelt és ott tárolt.  

 A megvédett lakóépületek és mezőgazdasági termény becsült értéke: 65 millió forint. 

 A nyári védekezési időszak megmutatta, hogy a felújított csatorna  az elkövetkező években is  jelentős  szerepet fog játszani a térség  belvízmentesítésben.

 

A Királyéri Vízgazdálkodási Társulat szivattyúzással is védte a térséget 

 A Királyéri Vízgazdálkodási Társulat  2010 január 11-től két állami tulajdonú belvízátemelő szivattyútelep folyamatos  üzemeltetésével  3.954.714 köbméter belvíztől mentesítette Tiszanagyfalu és Tiszaeszlár településeket, továbbá   9500 hektár mezőgazdasági területet.

 A társulat 2010. május és június hónapban Tiszavasvári város védelmére  a Kincses csatornán a Sopron úti elektromos-  és a diesel motoros mobil szivattyúval  167.400 köbméter vizet emelt át.

Schatz András

igazgató

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.