TIRHírekSzövetségünk híreiA mezőgazdasági mentett érték eléri a 250 millió forintot a mohácsi társulatnál

A mezőgazdasági mentett érték eléri a 250 millió forintot a mohácsi társulatnál

 A Kelet-Baranyai Vizitársulat  működési területén a védekezés költségének sokszorosát sikerült megmenteni az érintett földhasználókkal szorosan együttműködve.

2010. első félévében a sokéves átlagot meghaladó csapadékos időjárási  viszonyok,  valamint a Duna magas vízállása miatt a Társulat  mindhárom  üzemeltetésében lévő  szivattyútelepén belvíz-védekezési tevékenységet folytatott.

A mentett terület nagy része mezőgazdasági művelésű, de Kölked község is ezen a részen fekszik, így a község belterületi vizeit is elvezette a társulat  a szivattyútelepekre, így számottevő kár nem ért  belterületi lakóingatlant.

Az intenzív belvízvédekezés alatt   8.136.000 m3 vizet szivattyúztunk a mentett oldalról, mentesített terület nagysága 4800 ha, összes védekezési költség  meghaladta  a 29 millió forintot,  a mezőgazdasági mentett érték 250 millió forint.

 Az intenzív belvízszivattyúzás következtében a Gerecháti, a Vizslaki és a Kölkedibelvíz-öblözetekben az ideiglenesen elöntött, de rövid ideig vízben álló mezőgazdasági kultúrák  nagy része megmenthető volt.

Kónya Tíbor

igazgató

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.