TIRHírekSzövetségünk híreiA területi vízgazdálkodás alapja a kövizigek és a vízitársulatok együttműködése

A területi vízgazdálkodás alapja a kövizigek és a vízitársulatok együttműködése

 

2011. június 8-án a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezete Dr. Bárdi Pál ny. osztályvezető szervezésében, Janák Emil igazgató elnökletével „Merre, hogyan tovább vízitársulatok?" című rendezvényt tartott. A jelentős számban megjelent szakember részére a KÖVIZIG részéről Szilbekné Molnár Katalin osztályvezető a vízitársulatoknak az elmúlt kétszáz év magyar vízgazdálkodásban betöltött szerepéről és a közeljövő lehetőségeiről, Kiss Miklós a Mosonmagyaróvári Vízitársulat igazgatója és Németh Gy. Géza a Kapuvári Vízitársulat igazgatója a vízitársulatok gyakorlati tevékenységéről, feladatairól  adott igen érdekes és valósághű tájékoztatást. A VTOSZ részéről dr. Varga Árpád főtitkár többek között a vízitársulatok szabályozás elmúlt 15 évben elkövetett hibáira és az azok kijavítását célzó új szabályozás lényeges pontjaira, előnyeire, a kár-haszon elv újbóli érvényesülésének szükségességére hívta fel a figyelmet.

A rendezvényen a KÖVIZIG munkatársai szakmailag megalapozott, megfontolásra érdemes hozzászólásait nagy figyelemmel hallgatták a rendezvény résztvevői.

Janák Emil igazgató összefoglalójában kiemelte, hogy az egységes magyar vízgazdálkodásban a területi vízgazdálkodási faladatok ellátásának továbbra is a KÖVIZIG-ek és a vízitársulatok együttműködésén kell alapulni.

VTOSZ Titkárság

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.