TIRHírekSzövetségünk híreiAz un "átvett művek" vagyonkezelői 2011. július 5-től a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok

Az un "átvett művek" vagyonkezelői 2011. július 5-től a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok

A Kormány a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladat- és hatásköreivel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 111/2011. (VII. 4.) Korm. rendelet 14. § (3) bekezdésével az un. „átvett művek” vagyonkezelését térítésmentesen, 2011. július 5-i hatállyal a létesítmény helye szerint illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság vagyonkezelésébe adta.

„A1 11/2011. (VII. 4.) Korm. rendelet 14. § (3) bekezdése szerint a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. Korm. rendelet 29. §-a az alábbi (9) bekezdéssel egészült ki:

 „(9) Az állami tulajdonban lévő és az e § szerinti jogutódlás körébe tartozó közcélú vízgazdálkodási létesítmények térítésmentesen a létesítmény helye szerint illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság vagyonkezelésébe kerülnek.”

 A tegnap hatályba lépett jogszabályi módosítással az un. „átvett művek” vagyonkezelésében intézményi jogutódlás jött létre, ezért álláspontom szerint az MgSzH és a vízitársulatok között megkötött üzemeltetési szerződések továbbra is hatályosak lehetnek azzal, hogy az eddigi vagyonkezelő és a műveket üzemeltetésbe adó MgSzH helyébe a létesítmény helye szerint illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság lép.

 VTOSZ Titkárság

dr. Varga Árpád

főtitkár

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.