TIRHírekTájékoztatókSikeres a közfoglalkoztatás és a társulati vízgazdálkodási közfeladatok összehangolása

Sikeres a közfoglalkoztatás és a társulati vízgazdálkodási közfeladatok összehangolása

 A közfoglalkoztatás nemzeti érdekei, valamint   a területi és a társulati vízgazdálkodási feladatok összehangolásának szakmai kihívását is sikerrel teljesítik a vízitársulatok!

A vízitársulatok 2011. évi közcélú vízgazdálkodási közfeladataikat alig több, mint ezer fő állandó munkavállalóval és közel négyezer ötszáz közfoglalkoztatottal látják el. Az őszi hónapokban további több, mint ezer fő közfoglalkoztatottnak biztosítanak hasznos munkát a vízitársulatok.

 Szeptember 1-jén indul a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkárság Borsod Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Békés megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye területére kiterjedő 1000 roma munkavállaló foglalkoztatását biztosító vízitársulati irányítású mintaprojektje, amelyben Berettyó VgT, Bodrogmenti VgTT, Bükkalja-Délborsodi VgTT, Dél-Békés megyei VgT, Ecsediláp-Krasznabalparti VgT, Erdőháti VgT, Felsőszabolcsi VgT, Hamvas-Sárréti VgT, Hernád Térségi VgTT, Jászkisér és Vidéke VgT, Királyéri VgT, Körös-Berettyói VgT, Körösi VgT, Mezőtúr-Tiszazugi VgT, Mirhó-Kisfoki VgT, Nagykunsági VgT, Nyírségi VgT, Szenke-menti VgT és a Tiszaháti VgT vesz részt több, mint 110 önkormányzatnál biztosítva a munkanélküliek részére a  hasznos munka lehetőségét.

Információink szerint - szintén a Belügyminisztérium által biztosított mintaprojektben - több száz munkanélküli részére biztosít munkát és biztosítja a munkavégzés szakmai irányítását a Hódmezővásárhelyi kistérségben a Tisza-Marosszögi VgT, továbbá a Gyöngyösi kistérségben a Mátraaljai VgTT, az Encsi kistérségben Hernád Térségi VgT és a kistérségben Mezőcsáti kistérségben a Bükkalja-Dél-Borsodi VgTT is.

 A területi vízgazdálkodási feladatok ellátását szolgáló közfoglalkoztatást, a mintaprojektekben részt vevő vízitársulati tevékenységet a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárságának politikai tanácsadója, a területi vízgazdálkodási főosztály munkatársai és a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége munkatársai segítik és koordinálják.

 VTOSZ Titkárság

 

 

 

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.