TIRHírekKözmunka program 2011Újabb 41 közfoglalkoztatott dolgozik a Dunaújvárosi Vízi Társulatnál

Újabb 41 közfoglalkoztatott dolgozik a Dunaújvárosi Vízi Társulatnál

A patakmedrek tisztaságáért

Újra bővült a Dunaújvárosi Vízi Társulat dolgozóinak létszáma. A Nemzetgazdasági és a Vidékfejlesztési Minisztériummal kötött szerződések alapján, a vizitársulat bekapcsolódott a közfoglalkoztatásba. 2011. feruárban 10 fővel indult a program, októbertől 41 kollégával nőtt a társulati dolgozók száma. Az önkormányzatok által koordinált közfoglalkoztatás elsősorban a belterületekre összpontosul. A vizitársulat munkaterülete többnyire külterületen található, főként azokon a vízfolyásokon, amelyek a lakott területekről vezetik el a káros vizeket védve a településeket az elöntésétől.

 Nagykarcsonyi_vz_t_alatt_11.10.17_9

Állami támogatási szerződés alapján a program célja a védekezési, kártalanítási és közfoglalkoztatási feladatok ellátása, ezen belül a szerződésben meghatározott patakmedrek tiszítása. A Dunaújvárosi Vízi Társulat 2011. februárjában "óvatosan" csatlakozott a közfoglalkoztatási programhoz, átlagosan 10 fő foglalkoztatását vállalva Szabadegyháza és Perkáta, majd Adony és Dunaújváros közigazgatási területén. A nyári hónapokban 17 fő közmunkás dolgozott a vizitársulatnál, ebből 8 fő munkaszerződése augusztus végén lejárt. A társulati vezetők kijelölték a munkaterületet és ellenőrizték a munkavégzést, az irodai dolgozók elkészítették a havi elszámolási dokumentációkat és végezték az adminisztrációs teendőket. A fizikai dolgozók védőfelszerelést és kézi szerszámot kaptak. Minden feltétel adott volt a patakmedrek tisztításához.

A program jól működött és működik ma is, nádtól, bozóttól megtisztított mederszakaszok mutatják a hatékonyságát. A Dunaújvárosi Vízi Társulat vezetői elhatározták, hogy amint lehetőség nyílik rá, bővítik a közfoglalkoztatási létszámot. Erre október elején került sor. Sikeres pályázás után 41 új kollégát fogadott a vizitársulat. Az emberek nem is annyira "újak", hiszen Szabadegyházán és Perkátán a korábbi dolgozók is folytatják a munkát. A vizitársulati közfoglalkoztatás kiterjedt Nagyvenyim, Daruszentmiklós, Előszállás és Mezőfalva településekre is. Gaz és nádkaszálás, valamint cserjeirtás várható a Nagykarácsonyi vízfolyáson, a Bolodvári árkon és Mocsár patakon, a Szabadegyházi vizen, a Perkátai árkon és néhány önkormányzati tulajdonban levő kisvízfolyáson.

A bővítés megszervezésére szűk határidő állt a Dunaújvárosi Vízi Társulat rendelkezésére. A sikeres munkakezdéshez hozzájárultak a helyi önkormányzatok és a munkaügyi központ dunaújvárosi és székesfehérvári kirendeltségeinek dolgozói. Köszönet a segítő együttműködését. Most már a vizitársulat régi és új munkatársain a sor, hogy együtt dolgozzanak a patakmedrek tisztaságáért.

Közhasznú foglalkoztatás megoszlása a Dunaújvárosi Vízi Társulatnál 2011.10.17-én:

  • Dunaújváros 4 fő
  • Adony 4 fő
  • Szabadegyháza 11 fő
  • Perkáta 5 fő
  • Daruszentmiklós 6 fő
  • Előszállás 5 fő
  • Nagykarácsony 6 fő
  • Mezőfalva 7 fő
  • Nagyvenyim 1 fő

-----------------------------

     Összesen: 49 fő

 

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.