TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Akikre büszkék vagyunk - aranydiplomások

A vízitársulati szakterület aranydiplomásai

Bővebben...

 

Szegedi Sándor levele

Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke levéllel fordult a működő vízgazdálkodási társulatok vezetőihez. Rámutatva azokra a nehézségekre, amelyekkel egy évtizede küzdenek a magyarországi vízitársulatok és így az Országos Szövetség, felhívta a figyelmet arra, hogy vannak kibontakozási lehetőségek. Ezek kihasználásához a működő vízitársulatoknak egy erősebb összefogására lenne szüksége. Kérte ezért, hogy a társulatok működésükről, feladataikról adjanak friss információt a Szövetségnek.

Bővebben...

 

Közfoglalkoztatás

A 2011-ben nagy intenzitással beindított vízitársulati közfoglalkoztatás ugyan mára már eléggé lecsengett, de még számos vízitársulat van az országban, amelyiknek ebben a programban való részvétel lehetősége fontos. Éppen ezért a VTOSZ a közfoglalkoztatással kapcsolatos Belügyminisztériumi lépéseket folyamatosan figyelemmel kíséri és aktív kapcsolatot tart fenn a BM Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságával.

Bővebben...

 

Az Ország megtisztítása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium projektet indított "Tisztítsuk meg az Országot!" szlogennel. Felismerve azt, hogy a vízitársulatok egy ilyen típusú munkába jól be tudnának kapcsolódni, Szegedi Sándor VTOSZ elnök a témában levéllel fordult Boros Anita államtitkárhoz.

Bővebben...

 

Gyászhír

A vízitársulatok többségét is érintő szomorú hírt kaptunk: életének 72. évében elhunyt Mészáros Antal János, számunkra csak Mészáros Toncsi, a Csomiép (Betonmelior) Kft. alapítója, ügyvezető igazgatója.

Bővebben...

 

Harc a koronavírussal

Nagy Elek, az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat nyugdíjas igazgatója és felesége Erzsike, a Mátészalkai Kórház bőrgyógyász főorvosa két hónappal ezelőtt fertőződött meg a koronavírussal. Elek kollégánk esetében a betegség viszonylag enyhe lefolyású volt, de Erzsikénél súlyos szövődmények léptek fel, úgy hogy lélegeztető gépre került. Hála a gondos ápolásnak a kór nem hatalmasodott el és többheti kezelés után le tudták venni a gépi lélegeztetésről. Ezt követően Elekkel együtt Nyíregyházára kerültek, utógondozásra.

Bővebben...

 

VTOSZ - Nyugdíjas Klub együttműködés

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának együttműködése 12 évvel ezelőtt kezdődött el. A változó helyzet miatt időnként az együttműködési megállapodást aktualizálni kell annak érdekében, hogy fontos kérdésekben legyen lehetőség közös fellépésre, egymás támogatására.

Bővebben...

 

A Vízügyi Múzeum elismerése

Az évente kiadásra kerülő "Az év múzeuma" és "Az év kiállítása" elismerés, amelyet a Magyar Múzeumi Egyesület és a Pulszky Társaság adományoz, 2020-ban nagy vízügyi sikert hozott. Az év kiállítása címet a 2 millió forint bekerülési költség feletti kategóriában az esztergomi Duna Múzeum nyerte VÍZEUM című új állandó kiállításával. Ez a kiállítás a korábbi értékek megőrzésével a víz és az ember sokoldalú kapcsolatát mutatja be felnőtt és gyermek látogatók számára egyaránt érdekesen, színvonalasan.

Állandó kiállításról van szó, tehát a pandémiás időszak elmúltával az Esztergomba látogatóknak még lesz lehetőségük a Duna Múzeumban ezt a kiállítást megtekinteni.

 

5. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.