TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Megemlékezés Péchy Lászlóról

A Felső-Tisza vidék kiváló vízépítő mérnökéről, az Ecsedi-láp Társulat korábbi igazgató-főmérnökéről 2019. augusztus 27-én emlékeztek meg a térség vízgazdálkodási szakemberei. Az ez évi program két részből állt. Paposon, a volt Péchy kúria (ma óvoda) kertjében felállított mellszobránál, illetve a paposi temetőben, sírjánál koszorúzás volt. Nagyecseden a róla elnevezett nagyecsedi szivattyútelepnél pedig emlékünnepségre került sor.

Bővebben...

 

Péchy László emlékünnepség, 2019 augusztus 27. - Meghívó

Nagyecsed Város Önkormányzata, Papos Község Önkormányzata, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, valamint a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja tisztelettel meghívja önt Péchy László egykori Ecsedi láp lecsapoló és Szamos balparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat igazgató-főmérnökének születési évfordulójára rendezett emlékünnepségre.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor látogatása Dr. Gyuricza Csaba NAIK főigazgatónál

2019. március 14-én Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke látogatást tett Gödöllőn Dr. Gyuricza Csaba főigazgatónál, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) vezetőjénél. A látogatás apropóját az adta, hogy a Kormány döntése alapján 2019. első félévében a NAIK szervezetén belül jön létre a Nemzeti Öntözési Központ.

Bővebben...

 

Újra a VTOSZ elnökévé választották Szegedi Sándort!

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének 2019. évi rendes küldöttgyűlésére 2019. február 27-én került sor Gödön. Mivel a Szövetség alapszabálya szerint a megválasztott tisztségviselők mandátuma négy évre szól, a 2015. március 5-én megválasztott vezetők megbízatása rövidesen lejárt volna. Így a küldöttgyűlésen tisztújításra is sor került. A küldöttgyűlés négy évre, tehát 2023. februárjáig a következő tisztségviselőket választotta meg.

Bővebben...

 

Dr. Hoffman Imre helyettes államtitkár levele

Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára levélben fordult Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó munkaruha beszerzéssel kapcsolatban.

 

VTOSZ tisztújító küldöttgyűlés, 2019 február 27.

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége a VTOSZ 2019. évi rendes küldöttgyűlését, ami egyúttal tisztújító közgyűlés is 2019. február 27-én 10 órára összehívta. A küldöttgyűlés helye: DmRV Oktató Bázis, Göd, Napsugár utca vége.

Bővebben...

 

VTOSZ elnökségi ülés, 2019 február 19.

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége elnökségének soron következő ülésére 2019. február 19-én kerül sor Sződligeten.

Bővebben...

 

Meghalt dr. Kováts Gábor

Szomorú hírt kaptuk: napokkal 80. életévének betöltése után meghalt dr.Kováts Gábor volt vízügyi igazgató, mérmökkamarai elnök. A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének 1998-2002. között szakmai elnökhelyettese volt, a vízitársulati szakterületet felügyelte. Emellett vezette a VTOSZ vízitársulati munkabizottságát is. Szakmai véleménye nagymértékben befolyásolta ebben az időben a vízitársulatok munkáját, kapcsolatai és tekintélye viszont számos nehéz helyzeten segítette át a Szövetséget. Amikor a Magyar Mérnöki Kamara elnöke lett, segítségével alakult ki a Kamara és a VTOSZ jó szakmai kapcsolata. Emlékét a VTOSZ vezetői és a Szövetséghez tartozó (sokszor már nyugdíjas) vízitársulati vezetők is megőrzik.

Bővebben...

 

7. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.