TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Előszőr a vízelvezető rendszert kell megépíteni

Úgy lenne célszerű, ha az építtető, mielőtt bármihez hozzáfog, a vízjárta területeken először az elvezető rendszert készítteti el, mert az M43-as töltése már a földmunkák alatt is vízválasztó gátként viselkedett, egy-egy nagyobb eső után a földekről nem tudott elfolyni a csapadék, ez pedig, amellett, hogy a tulajdonosoknak kárt okozott, magát az építést is hátráltatta – emlékeztet Balla Iván, a Tisza–Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat ügyvezető igazgatója.

További részletek...

 

A vízitársulati bicentenáriumról ad tájékoztatást a VM (KvVM) honlapja

A  Vidékfejlesztési Minisztérium (KvVM) publikációja a 200 éves vízitársulatokról és a VTOSZ által szervezett bicentenáriumi megemlékezésről  itt olvasható. 

 

Nemzetgazdasági Minisztérium állásfoglalása a víziközmű társulati tevékenységről

A víziközmű társulatok tevékenysége nem eredményes áfa alanyiságot.

Bővebben... TIR tagok részére.

 

Jól műküdő vízitársulattal eredményes a vízkár elleni védekezés Nagyatád térségében

Újabb Igen jelentős mennyiségű eső Nagyatád térségében

 László Zsuzsanna: Nagyatád térségében a hét végén 102 mm csapadék hullott .  A Rinya - Dombómenti Vízgazdálkodási Társulat fizikai és szellemi dolgozói a hétvégén folyamatos készültségben végezték a vízkárvédelmi feladataikat.

A vízfolyások jelenlegi kihasználtsága 90-100% között alakul,  de a víziársulat által tagjai hozzájárulásából elvégzett fenntartási munkák eredményeként a kisvízfolyások még képesek elvezetni a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadékot.

Nagyatád , 2010 . szeptember 20.

 

Sikeres bicentenáriumi ünnepség

Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2010. szeptember 16-án rendezte meg a Magyar Tudományos Akadémia kupolatermében a központi víztársulati bicentenáriumi ünnepséget, amelyen másfélszáz vízügyi  szakember vett részt az ország minden részéből.

Bővebben...

 

Ismét védekezik a Dunaújvárosi Vízi Társulat

  Megulesz Gabriella:

Szeptember 13 -an Tagi bejelentés érkezett a Dunaújvárosi Vízi Társulathoz , mely szerint Dinnyés település térségében  a 2010. szeptember 10-12. között lehulló rendkívüli csapadék következtében , a szántó területeken tartós vízállás keletkezett . A vízborítás a mezőgazdasági kultúrát veszélyezteti , jelentős kárt okozva a helyi gazdálkodóknak . A Társulat 2010. szeptember 14-én Két darab mobilszivattyúval és  két műtárgyépítővel elkezdte a vízkár - elhárítási tevékenység végzését , melynek várható időtartama 3-4 nap.

Bővebben...

 

Megulesz János: Szakmai szemmel a Felsőzsolcai árvízi katasztrófáról

 A Felsőzsolcán kialakult sajnálatos ávrízi katasztrófáról már sokszor olvashattunk az Észak-Magyarország hasábjain, de úgy gondolom, hogy az emberek nagy többsége még mindig érthetetlenül áll a megtörtén események előtt.

A cikk elolvasásához kattintsa ide.

 

Van megoldás a makói térség vízgazdálkodási problémáira

2010. szeptember 11-én a  makói hagymanapon Balla Iván a térség vízgazdálkodási problémáinak  megoldási lehetőségeit   ismertette a résztvevőkkel  és írásos dokumntációját adta át  a jelen lévő környezetvédelmi államtitkárnak.

Bővebben...

 

61. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.