TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Kelet-magyarországi vízitársulati bicentenáriumi ünnepsége

 

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2010. június 10-én 10 órai kezdettel tartja a Kelet-magyarországi vízitársulati  bicentenáriumi ünnepséget a  Nyíregyházi főiskola "C" épületében  (Nyíregyháza, Kótaji út 9-11.)

Bővebben...

 

A vidékfejlesztési minisztérium kinevezett államtitkárai

A köztársasági elnök  2010. június 2-án  kinevezte   Fazekas Sándor miniszter irányítása alatt működő vidékfejlesztési minisztérium államtitkárait.

Bővebben...

 

A Kapos-Koppányvölgyi Vízitársulat tovább védekezhet

2010. május 31-én 14.11-kor érkezett a  jó hír:

Bővebben...

 

Forráshiány növeli a mezőgazdasági károkat

A vízitársulatok január eleje óta kisebb-nagyobb  megszakításokkal  folyamatosan védekeznek az általuk üzemeltetett   állami tulajdonban lévő műveken is, de   az április és május hónapban végzett  vízkárvédelmi feladataikhoz  az FVM  már  nem biztosított  forrást. A védekező társulatok komoly likviditási gondokkal küzdenek, a területi vízkárelhárítási munkák forráshiány miatti elmaradása további igen jelentős  károkat okoz a mezőgazdaságnak.     Iyen esetet mutat be a Kapos-Koppányvölgyi Vízitársulat vezetőjének alábbi levele is.

Bővebben...

 

2010. május 26-án ülést tartott a Szövetség vízitársulati munkabizottsága

 

Bővebben...

 

Sikeres volt a XII. vízitársulati környezetvédelmi nap

A VTOSZ környezetvédelmi munkabizottsága és a Balaton-felvidéki Nemzeti  Park Igazgatóság 2010. május 27-én, csütörtökön  rendezte meg Csopakon a XII. vízitársulati környezetvédelmi napot közel 60 érdeklődővel.

Bővebben...

 

Domokos László 2010. május 20-i nyílt levele Bajnai Gordonhoz

 Forrás: Domokos László hírportál - 2010. május 20.

Domokos László, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének  (VTOSZ) elnöke nyílt levélben fordult Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnökhöz,  és azonnai intézkedést kért a védelmi munkálatok finanszírozása érdekében. A levelet az alábbiakban tekintheti meg.

Bővebben...

 

Belvízvédekezési támogatási szerződés

A belvízvédekezési támogatási szerződés értelmezésére több kérdés, észrevétel érkezett.  A kérdéseket, észrevételeket és a VTOSZ titkárságának válaszait regisztrált tagjaink a Szövetség működése fiókban  olvashatják.

 

70. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.