TIR

Szövetség hírei

A koronavírus sajnos szedi áldozatait!

Az aktív és a nyugdíjas vízitársulati vezetők között mostanság a legfontosabb mondat: Vigyázz magadra!

Beszámoltunk róla, hogy az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat nyugdíjas igazgatója, Nagy Elek és felesége milyen ádáz küzdelmet folytatott a vírussal. Nekik szerencséjük volt, felgyógyulóban vannak.

Sajnos nem volt ilyen szerencsés az egyik legrégebbi vízitársulati dolgozó és vezető, Krasznai Attila, aki november 30-án a koronavírus okozta fertőzésben hunyt el.

Bővebben...

 

A Belügyminisztérium állásfoglalása

Szegedi Sándor VTOSZ elnök a közfoglalkoztatás költségeinek elszámolhatóságával kapcsolatban levélben kereste meg Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárt. A Belügyminisztérium állásfoglalását mellékelten közöljük.

Bővebben...

 

Akikre büszkék vagyunk - aranydiplomások

A vízitársulati szakterület aranydiplomásai

Bővebben...

 

Szegedi Sándor levele

Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke levéllel fordult a működő vízgazdálkodási társulatok vezetőihez. Rámutatva azokra a nehézségekre, amelyekkel egy évtizede küzdenek a magyarországi vízitársulatok és így az Országos Szövetség, felhívta a figyelmet arra, hogy vannak kibontakozási lehetőségek. Ezek kihasználásához a működő vízitársulatoknak egy erősebb összefogására lenne szüksége. Kérte ezért, hogy a társulatok működésükről, feladataikról adjanak friss információt a Szövetségnek.

Bővebben...

 

Közfoglalkoztatás

A 2011-ben nagy intenzitással beindított vízitársulati közfoglalkoztatás ugyan mára már eléggé lecsengett, de még számos vízitársulat van az országban, amelyiknek ebben a programban való részvétel lehetősége fontos. Éppen ezért a VTOSZ a közfoglalkoztatással kapcsolatos Belügyminisztériumi lépéseket folyamatosan figyelemmel kíséri és aktív kapcsolatot tart fenn a BM Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságával.

Bővebben...

 

7. oldal / 114