TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Látogatás Jakab István parlamenti alelnöknél

Szegedi Sándor VTOSZ elnök kezdeményezésére létrejön a személyes találkozás a MAGOSZ vezetőivel. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke meghívta a Parlamentbe Szegedi Sándor elnököt. A látogatásra 2015. november 10-én kerül sor. A megbeszélések várhatóan részt vesz Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára, aki Győrffy Balázsnak, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének megbízásából a Kamara elnökét is képviseli. A látogatás részleteiről a későbbiekben beszámolunk.

 

A katasztrófavédelmi főigazgató látogatása a VTOSZ-ben

Szegedi Sándor VTOSZ elnök meghívására 2015. november 2-án a gödi VTOSZ irodájába látogatott Dr. Tollár Tibor vezérőrnagy, katasztrófavédelmi főigazgató.

Bővebben...

 

Egyeztetés a közfoglalkoztatásról

2015. október 30-án a Belügyminisztériumban dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár fogadta Szegedi Sándor VTOSZ elnököt.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor VTOSZ elnök látogatása az OVF-ben

2015. október 28-án az Országos Vízügyi Főigazgatóságra látogatott Szegedi Sándor VTOSZ elnök, ahol Somlyódy Balázs főigazgatóval folytatott megbeszélést.

Bővebben...

 

A VTOSZ őszi tevékenysége

Nem bánik nagyon kesztyűs kézzel az Országos Szövetséggel a Fővárosi Törvényszék. A második hiánypótlási határozat (amelyik "átfedésben" volt az elsővel, azaz az alapszabályban talált további hiányosságot már az "első körben" kifogásolhatták volna) miatt újra rendkívüli küldöttgyűlést kellett összehívni, amelyre az elnökség több témát is bevitt. Nyilván Schmidt Jenő TÖOSZ elnök előadása, hozzászólásai váltották ki a legnagyobb érdeklődést, de a vita megmutatott számos más, vízitársulati szinten érdeklődésre számot tartó témát is. A küldöttgyűlést követően a felvetett kérdések alapján egy alapos elemzésre került sor. Ezt követően Szegedi Sándor elnök meghatározta azokat az irányokat, amelyekben a VTOSZ-nek érdemben lépnie kell. Friss híreinkben ezekről adunk tájékoztatást.

Bővebben...

 

Dr. Áder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Kedves Szegedi Sándor!

Ismételten megköszönve klímavoksát, elsőként szeretném tájékoztatni arról, hogy az Ön által is támogatott világméretű klímakezdeményezéshez immár 100 ezer honfitársunk csatlakozott az Élő Bolygónk honlap regisztrációs felületén.

Bővebben...

 

Együttműködés a TÖOSZ és a VTOSZ között

Az ország legnagyobb önkormányzati szövetsége, a mintegy kétezer tagot számláló Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége közötti együttműködést mindkét szervezet jóváhagyta.

 

A VTOSZ elnökének levele az OVF főigazgatójához

Az állami tulajdonú közcélú vízgazdálkodási művek átadásának folyamán már jó egy éve problémát jelent az Európai Unió támogatásával és saját erőből végzett beruházásokkal érintett művek birtokbaadása. Mivel ezeket a beruházásokat az érintett vízitársulatok aktiválták, könyveikben szerepel, saját vagyonuknak kell tekinteni, így nem lehetnek részei egy "egyszerű" birtokbaadási folyamatnak.

Bővebben...

 

9. oldal / 62

Névnap

Ma 2018. január 23., kedd van.
Zelma és Rajmund napja van, holnap Timót napja lesz.