TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Klímaadaptáció a helyi vízgazdálkodásban

Az European Union of Water Management Associations (Vízgazdálkodási Társulatok Európai Szövetsége) kiemelt figyelmet fordít a klímaváltozás vízgazdálkodási (elsősorban a lokális vízügyi) problémákra és azok megoldására. Az Európai Unió kidolgozott egy klímaadaptációs stratégiát, az EUWMA pedig azon munkálkodik, hogy megállapítsa, ebből a stratégiából a helyi vízgazdálkodásban milyen feladatok adódtak.

Bővebben...

 

A VTOSZ 2022. évi rendes küldöttgyűlése

Szegedi Sándor, a VTOSZ elnöke, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének 2022. évi rendes küldöttgyűlését 2022. május 24-én 10 órára összehívta. A küldöttgyűlés helye a VTOSZ székhelye: Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz. (DmRV vízmű telep). Megközelíthető: Göd, Délibáb utcából.

A küldöttgyűlés meghívóját, amely tartalmazza a tervezett napirendi pontokat, mellékeljük. Ugyancsak a mellékletben található a VTOSZ 2021. évi gazdálkodását bemutató anyag.

 

VTOSZ elnökségi ülés, 2022 május 24.

Szegedi Sándor, a VTOSZ elnöke, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége elnökségének felügyelő bizottsággal bővített ülését 2022. május 24-én 9:00 órára összehívta. Az ülés helye a VTOSZ székhelye: Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz. (DmRV vízmű telep). Megközelíthető: Göd, Délibáb utca felől.

Az ülés meghívóját, amely tartalmazza a tervezett napirendi pontokat, mellékeljük.

 

Gyászhír

Csak egy rövid híradást kaptunk arról, hogy meghalt Huszár Mihály kollégánk, a Galgamenti Vízgazdálkodási Társulat (Aszód) nyugdíjas igazgatója.

Nyugodjék békében.

Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége

Bővebben...

 

Beszédes Józsefre emlékeztünk

Dunaföldváron a Beszédes József Általános Iskola, Dunaföldvár Város Önkormányzata és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja rendezésében 2022. február 28. és március 4. között számos Beszédes Józsefhez kötődő rendezvény volt. A dunaföldvári diákok számára rajzpályázat és kiállítás, vetélkedők és előadások tették emlékezetessé a Beszédes napokat. A központi rendezvény keretében koszorúzásokra, megemlékezésekre, előadásokra került sor. Örvendetes az, hogy a szakmai rendezvényeken volt és jelenlegi vízitársulati és országos szövetségi vezetők is részt vettek. A szervezés egyik motorja Sződi Imre, a VTOSZ korábbi elnöke, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának FB elnöke volt.

Bővebben...

 

Beszédes József megemlékezések

Beszédes Józsefre, a XIX. század kiemelkedő vízitársulati mérnökére és társulati vezetőjére emlékezünk 2022. február 28. és március 4. között Dunaföldváron.

Bővebben...

 

VTOSZ elnökségi ülés, 2021 december 14.

Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke a Szövetség elnökségi ülését 2021 december 14.-re összehívta.

Bővebben...

 

Vízügyi emléknap

A 2021. évi vízügyi emléknapra október 20-án került sor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár rendezésében. Az elhangzott előadások közül Fejér Lászlónak, az MHT vízügyi történeti bizottsága elnökének "Bogdánfy Ödön és az első hidrogeológiai térkép" címmel megtartott előadása powerpoint anyagát adjuk közre.

Bővebben...

 

2. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.