TIRHírekFigyelő

Figyelő

Az időjárás tavaszig kedvező marad: se aszály, se belvíz

Bővebben...

 

A belvízelvezetés a gazdák érdeke,mert a tagok befizetése megtérül! A hozzá nem értő,ne szóljon bele

 

".......Megkezdtülk  az iszaptalanítást , de nem kérhetjük azt a pénzt sem  a gazdáktól, amit a gazdák megszavaztak, mert Budai úr azt mondta, hogy aki fizet, annak elment az esze...... A belvíz elvezetése nekünk gazdálkodóknak a legnagyobb érdekünk. Sajnos olyan emberek döntenek ebben a dologban, akik életükben sem műveltek földet, nem éltek ebből a munkából...."

A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat elnöki tisztségét  társadalmi munkában ellátó  etyeki gazdával, KeményIstvánnal készült interjú a TIR tagjai részére meghallgatható.

 

A gyökérzónás szennyvíztisztítással sok pénz és energia takarítható meg

Dr. Ligetvári Ferenccel, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége elnökével készült interjú ide kattintva olvasható.

VTOSZ Titkárság

 

Társadalmi vita előtt a Vízgazdálkodási, Öntözési és Aszálykezelési Stratégia konzultációs anyaga

 

A talajvédelmi terv készítésének szabályai 2012. október 23-tól módosulnak

 

A vidékfejlesztési miniszter 109/2012. (X. 15.) VM rendelete

a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges kérelemrõl és mellékleteirõl szóló 18/1996. (VI. 13.) KHVM rendelet és a talajvédelmi terv készítésének részletes szabályairól szóló 90/2008. (VII. 18.) FVM rendelet módosításáról

 

Az egynyári öntözés új szabályozása nem lett a szakmai jogalkotás gyöngyszeme

 

A Kormány 290/2012. (X. 15.) Korm. rendelete a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet és a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló 147/2010. (IV. 29.) Korm. rendelet módosításáról

 

7. oldal / 14

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.