TIRHírekJogszabályváltozások

Jogszabályváltozások

Kihírdetés előtt a vízitársulatok kivéreztetésére irányuló törvény

 

Ismét módosul az öntözés szabályozása

Megjelent A Kormány 400/2012. (XII. 20.) Korm. rendelete a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló 147/2010. (IV. 29.) Korm. rendelet módosításáról.

 

Kormányrendelet a 2013. évi minimálbérről é garantált bérminimumról

A Kormány 390/2012. (XII. 20.) Korm. rendelete a kötelezõ legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról a Mellékleteknél olvaható.

Forrás: MK 2012. 175. szám

dr.VÁ

 

A 2012. évi költségvetési törvényben nincs forrás a vízitársulatok közcélú feladatai ellátásához

Az előterjesztett  költségvetési törvény tervezete miatt  jövő évtől  nőni fog   a belvízveszély, jelentősen megnőhetnek a belvízkárok és  a  közfoglalkoztatás egyik legfontosabb intézményrendszere is megszünhet.

A 2011. év megszüntette a társulati tagok által fizetett hozzájárulást, a 2012. év költségvetés tervezete pedig megszünteti  a társulati hozájárulást  is csak részben pótló, a területi vízgazdálkodás legfontosabb feladatatai  ellátását  biztosító  költségvetési támogatást, pedig még 2011. szeptember 12-én  az Országgyűlésben Babák Mihály képviselő  kérdésére  adott válaszában dr. Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkár  közölte, hogy  jövőre is  a vízitársulatok rendelkezésére áll  4,6 miliárd forint a  közcélú vízgazdálkodási feladataik ellátáshoz.

 A 2012. évi költségvetési törvény tervezet kivonata alább olvasható.

dr. Varga Árpád  főtitkár

Bővebben...

 

4. oldal / 7