TIRHírek

Hírek

Frisch Oszkár 2010. szeptember 4-én és 7-én adott interjút az MR 6 Miskolci rádióban

 

A felszámolási eljárásból újra működő Zagyvavölgyi Vízgazdálkodási Társulat (ZAVIT) igazgatójával, Frisch Oszkárral készített interjút az MR 6 rádió. Alábbiakban az elhangzott interjúk rövidített, szerkesztett változata olvasható.

Bővebben...

 

43 millió forint tagi hozzájárulás belvízvédekezésre

Az állam által vállalt 86 millió forint mellett 43 millió forint tagi hozzájárulást  fordított csak belvízvédekezésre  Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat de mi lesz jövőre?

Bővebben...

 

Galgamenti hírek

A Galgamenti Vízgazdálkodás Társulat  a nyári nagy esőzésekkor   Galgaguta és Nógrádkövesd térségében több millió forint saját forrás felhasználásával végzett vízkárelhárítási munkákat a Galga és a Hajagos patakon.  

A társulat saját  kivitelezésben   folytatja az  Emse patak rekonstrukciós munkáit is. Az ÚMVP  keretén belül nyert  EU-s támogatás mellett  a  tagi befizetésekből a társulat 20 millió forintot,  a   teljes rekonstrukciós összeg harminc százalékát fordítja  a rekonstrukcióra.

Huszár Mihály
ügyvezető igazgató
 

Tájékoztató a VTOSZ víziközmű munkabizottság 2010. szeptember 8-i üléséről

Emlékeztető a Víziközmű munkabizottság 23010. szeptember 8-i ülésről

 

Ritecz György elnök bevezetőjében tájékoztatta a munkabizottság tagjait arról, hogy a Kormány megtárgyalta és elfogadta az Országgyűlés 2010 . évi őszi ülésszakára vonatkozó

 törvényalkotási programját,  és 2010. július 30-án megküldte az Országgyűlés elnökének.

 A törvényalkotási program szerint a Kormány törvényjavaslatot nyújt be a  vízgazdálkodásról   szóló 1995. évi LVII. . törvény módosításáról, amely elfogadásának várható időpontja: 2010. november hó.

A szabályozás célja:  A víziközmű szolgáltatásra vonatkozó, szakmailag feltétlenül szükséges elemek beépítése a vízgazdálkodási törvénybe, így - többek között - felülvizsgálatra kerülnek a vízgazdálkodási hatósági eljárásra vonatkozó, a tulajdonnal kapcsolatos rendelkezések.

Bővebben...

 

A víziközmű munkabizottság javaslata a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításához

 

Elnökségi ülés 2010. szeptember 21-én

 

A Hortobágymenti VgT a tagok befizetésének felhasználásával védte meg Tiszagyulaháza belterületét

 A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat Tiszagyulaháza belterületének védelme érdekében  végzett szivattyúzást a Karádéfoki szivattyútelepen ez év tavaszán és nyarán.  

Bővebben...

 

Vizet és pénzt visznek az árkok

"Vizet és pénzt visznek az árkok" címmel adott interjút Pintér István a Győri Vízi Társulat igazgatója a Kisalföld 2010. szeptember 3-i számában.

A cikk elolvasásához kattints ide.  

 

Sikeres környezetvédelmi nyílt nap Bátaapátiban

A VTOSZ környezetvédelmi munkabizottsága együttműködve az 1998-ban alapított Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft-vel (RHK) környezetvédelmi nyílt napot rendezett 2010. szeptember 2-án, csütörtökön.

Bővebben...

 

49. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.