TIRHírek

Hírek

Aktuális feladatok a VTOSZ-ben

A nyári időszakban sincs "uborkaszezon" a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségében. A vízgazdálkodással kapcsolatos jogszabályok módosulásai szinte állandó feladatot adnak jogi szakértőinknek.

Bővebben...

 

Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Czecze Lajos, a Dél-Békés Megyei Vízgazdálkodási Társulat (Orosháza) nyugdíjas igazgatója, az 1990-es - 2000-es évek meghatározó vízitársulati vezetője, a VTOSZ 1997-2006. közötti időszakának felügyelő bizottsági elnöke 2017. május 23-án, életének hetvennegyedik évében elhunyt. Nagy szerepe volt a Dél-Békés Megyei Vízgazdálkodási Társulat jelentős fejlesztésében, valamint a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének hatékony működésében. Alapító tagja volt a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának, amelynek az utóbbi időben tiszteleti tagja volt.

Emlékét megőrizzük.

Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége
Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja

 

Gyász

Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége
Szegedi Sándor úr
elnök

Tisztelt Elnök Úr!

Fájdalommal tájékoztatlak, hogy a Bácskai-Margittaszigeti Vízgazdálkodási Szolgáltató Társulat nyugalmazott igazgatója, Novok Rostás Sándor 2017. május 24-én, életének 77. életévében elhunyt.

Temetése 2017. június 01-én 12 órakor lesz a bajai Bokodi úti köztemetőben.

Tisztelettel:
Schoblocher István igazgató

 

Egyeztetés a Miniszterelnökséggel

A vízitársulatok feladatai, a feladatok lehetséges finanszírozása és a társulatok átalakulása tekintetében a VTOSZ hosszabb idő óta folytat egyeztetéseket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MAGOSZ, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága és az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetőivel és szakembereivel. Készültek már előterjesztések és szakmai anyagok is. Így a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara két figyelemre méltó javaslatot is tett, amelyekben az ellátatlan mezőgazdasági vízgazdálkodási feladatok miatt aggódik, de hasonló aggodalom tapasztalható az Országos vízügyi Főigazgatóság részéről is. Az Országos Szövetségben szintén több javaslat, háttéranyag készült ezzel kapcsolatban. Mivel azonban érdemi jogalkotási javaslat nem került napirendre, a VTOSZ magas szintű kormányzati vezetőkhöz fordult annak érdekében, hogy a kérdésben előrelépés legyen. Ennek végül is az lett a hatása, hogy a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Államtitkárságának államtitkára, Kis Miklós Zsolt egyeztetést kezdeményezett Szegedi Sándor VTOSZ elnökkel. A megbeszélésre 2017. május 9-én került sor Kecskeméten dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár vezetésével a VTOSZ elnökségének (Szegedi Sándor elnök, Tamaskó Gábor általános elnökhelyettes, Ugrai Bálint szakmai elnökhelyettes) és Ifjú Hubai Imrének, a NAK alelnökének a részvételével.

Bővebben...

 

Vízitársulati küldöttgyűlések

Így egy héttel május vége előtt a "véghajrájukhoz" érkeztek a vízitársulati küldöttgyűlések. A VTOSZ-hez beérkezett meghívókból azt látom, hogy ezen a héten három, négy társulati rendezvény is jut egy napra. Ezen a helyen is köszönöm a nekem küldött meghívókat, azonban nyilvánvaló, hogy különösen így, hogy több is van egy napon az ország különböző pontján, mindenhova nem tudok eljutni. Azokhoz a társulatokhoz igyekszem elmenni, ahová még elnökségem eddigi bő két évében még nem jutottam el. Így elnézést kérek azoktól, akikhez azért nem tudok menni, mert tavaly már voltam és küldöttgyűlésük napjára van olyan meghívásom is, ahol még nem jártam.

Bővebben...

 

Figyelemfelhívás társulati küldöttgyűlési meghívók ügyében

Az aktuális társulati küldöttgyűlési meghívók és a csatolt dokumentumok a Vízitársulatok menü Vízitársulati küldöttgyűlések menüpontja alatt található Vízitársulati küldöttgyűlések 2017 lapról érhetőek el.

 

Meghívó a nagyecsedi szivattyútelep centenáriumi ünnepségére

Időpont:

2017 június 2. 10:00 óra

Bővebben...

 

Darányi Ignác szobrának felavatása

Budapesten, a Városligetben, a Mezőgazdasági Múzeum előtt 2017. április 27-én avatták fel Darányi Ignác szobrát. A XIX-XX. század századfordulójának kiemelkedő agrárpolitikusa a korábban a Tiszavölgyi Társulat titkára volt, így kötődött a vízitársulatokhoz és a társulati úton megvalósított Tisza szabályozáshoz.

Bővebben...

 

Még egyszer Beszédes Józsefről

Beszédes József kimagasló reformkori mérnök életéről és munkásságáról jelentős rendezvénysorozat volt Dunaföldváron 2017. március 22-én, a Víz Világnapján. A következőkben Fejér László kollégának, a Magyar Hidrológiai Társaság vízügyi történeti bizottsága elnökének a Beszédes megemlékezésekről készített beszámolóját adjuk közre.

Bővebben...

 

6. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.