TIRHírek

Hírek

A vízitársulatok működését befolyásoló azonnali vízitársulati feladatok:

 

 

dr. Varga Árpád tanácsadói tevékenysége 2015. január 31-én megszűnik a VTOSZ-nél

dr. Varga Árpád jogi és informatikai tanácsadó a Szövetség  2015. január 6-i  vezetői értekezletén átadta a Szövetség elnökének  a VTOSZ-szel kötött szerződésének  2015. január 31. napjára szóló felmondását, mert  véleménye szerint a VTOSZ a jelenlegi körülmények között  nem képes ellátni  tagjai által elvárt érdekérvényesítő, érdekképviseleti feladatait. A VTOSZ elnöke a felmondást elfogadta.

dr. VÁ

 

2015. január 6-i vezetői értekezlet

 

IV. Junior Szimpózium - Budapest, 2015. január 26.

 

Meghívólevél a XV. Környzetvédelmi és Vízügyi Bálra

 

 

Vonatkozik-e a vízitársulatra az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer?

Társulati kérdés:

Vonatkozik-e a  vízitársulatra  az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (EKAER)? Mit kell tennie a vízitársulatnak az EKAER-ben?

Válasz:

 

Módosult a mezőgazdasági vízszolgáltatásról szóló 2/1997. (II. 18.) KHVM rendelet

2015. évtől  a mezőgazdasági vízszolgáltatást biztosító  állami tulajdonban lévő vízilétesítmények  és a vízügyi igazgatóság vagy a vízügyi igazgatósággal kötött üzemeltetési szerződés alapján egyéb vízszolgáltató szervezet által üzemeltetett   nem állami tulajdonban lévő vízilétesítmények   üzemeltetéséről   a vízügyi igazgatóság (a továbbiakban: igazgatóság) saját hatáskörben vagy - vízszolgáltatási fürt üzemeltetésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírásával - egyéb vízszolgáltató szervezet útján gondoskodik.

A mezőgazdasági vízszolgáltató művek üzemeltetéséről szóló 2014. XII. 25-től hatályos módosításokkal egységbe szerkesztett  2/1997. (II. 18.) KHVM rendelet a Mellékleteknél olvasható.

dr. VÁ

 

2015. évi közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér

A Kormány 376/2014. (XII. 31.) Korm. rendelete a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló  170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet, továbbá a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletet módosításáról

 

2013-ban leigényelt, de azóta is kifizetetlen EU-s támogatásokról

Az ÚMVP beruházások elmaradt támogatásainak kifizetéséről a  VTOSZ  irodájában tartott egyeztetés emlékeztetője és az előzetes egyeztetések, valamint a megbeszélésen  elhangzottak szerint az érintett társulatok többségének jóváhagyásával  a miniszterelnökséget vezető miniszternek szóló  felügyeleti intézkedést kérő levél a Mellékleteknél olvasható.

Bővebben...

 

9. oldal / 49

Névnap

Ma 2018. december 18., kedd van.
Auguszta napja van, holnap Viola napja lesz.