TIRHírek

Hírek

Szegedi Sándor VTOSZ elnök levele

A gyülekezési tilalom feloldása, a rendezvényeken a személyes részvétel lehetősége jó alkalmat arra, hogy az aktuális helyzetet és a problémákat a szervezet tagsága áttekintse. Szegedi Sándor VTOSZ elnök úgy ítéli meg, hogy az Országos Szövetségnek kényszerűségből őszre halasztott küldöttgyűlése lehetőséget ad a vízitársulatok helyzetének reális elemzésére és kitörési pontok megtalálására.

Bővebben...

 

A 2021 október 7.-i VTOSZ küldöttgyűlés napirendi pontjai

Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke 2021. október 7-én 10 órára összehívta a VTOSZ 2021. évi rendes küldöttgyűlését. A küldöttgyűlés egyes napirendi pontjainak írásos anyagai itt találhatók.

 

A 2021 október 7.-i VTOSZ küldöttgyűlés anyagai

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2021. évi rendes küldöttgyűlésének anyagait közreadjuk. A küldöttgyűlést Szegedi Sándor VTOSZ elnök 2021. október 7.-én 10 órára összehívta. A gyűlés helye: Göd, BM üdülő, Jósika u. 14.

 

VTOSZ küldöttgyűlés, 2021 október 7.

A COVID járvány miatt a március végén szokásos VTOSZ küldöttgyűlésre október elején kerül sor. Szegedi Sándor a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke a Szövetség 2021. évi rendes küldöttgyűlését 2021. október 7-én 10 órára összehívta. A gyűlés helye: Göd, BM üdülő, Jósika utca 14.

Bővebben...

 

Péchy Lászlóra emlékeztünk

Immár hagyomány, hogy augusztus végén Szatmár jelentős vízimérnökére, az Ecsediláp Lecsapoló és Szamosbalparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat igazgató-főmérnökre, Péchy László kormányfőtanácsosra emlékezünk. Paposon, a volt Péchy kúria (ma községi óvoda) kertjében felállított mellszobránál kezdődött az ünnepség 2021 augusztus 24-én. A nagyszámú érdeklődő előtt Illés Béla, Papos Község polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Ünnepi beszédet Fehér Ferenc címzetes egyetemi docens, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának elnöke tartott. A szobrot Papos Önkormányzatának képviselőin kívül számos szervezet nevében koszorúzták meg. A Klub képviseletében Fehér Ferenc és Kínál Béla koszorúzott. Az ünnepségen résztvevők ezt követően a paposi temetőben Péchy László sírjánál is koszorúkat helyeztek el.

Bővebben...

 

Megemlékezés Péchy Lászlóról

Lassan hagyománnyá kezd válni, hogy Papos Község Önkormányzata és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja megemlékezik Szatmár kiemelkedő vízimérnökéről, az Ecsedi-láp Lecsapoló és Szamos-balparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat igazgató-főmérnökéről, Péchy Lászlóról. A 2021. évi megemlékezésre augusztus 24.-én kerül sor Péchy Lászlónak Paposon, a volt kúria (ma községi óvoda) kertjében lévő szobránál. A program ebben az évben azzal is bővül, hogy két vízügyes kolléga (Radványi Ildikó nyugdíjas szakaszmérnök és Fejér László, a Vízügyi Múzeum nyugdíjas igazgatója) képei is bemutatásra kerülnek.

Bővebben...

 

Gyászol a vízitársulati szakma

Szomorú hírt kaptunk néhány nappal ezelőtt: életének 74. évében meghalt Presits Ferenc, nyugdíjas vízitársulati igazgató, a VTOSZ elnökségének volt tagja. A következőkben közreadjuk az a gyászjelentést, amelyet családja adott:

"Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesapánk, férj és nagypapa, Presits Ferenc László 2021. július 25-én, életének 74. évében, türelemmel viselt betegsége után örökre megpihent, s már az Égi vizek partján üldögél békésen. Búcsúztatója 2021. augusztus 3-án, kedden, délelőtt 9 órakor lesz a lengyeltóti Keleti-temetőben. Hamvait ezt követően szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra a galamboki temetőben.

Gyászoló szerettei"

Bővebben...

 

Állásfoglalás közfoglalkoztatással kapcsolatban

A 2021. évi közfoglalkoztatás elszámolható költségeivel kapcsolatban Szegedi Sándor, a VTOSZ elnöke levéllel fordult Réthy Pálhoz, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárához. A vízitársulatok gyakorlatát áttekintve kérte a közvetlen költségek és az anyagköltségek elszámolható mértékének emelését.

Réthy Pál helyettes államtitkár levelében tájékoztatta Szegedi Sándor VTOSZ elnököt a Belügyminisztérium állásfoglalásáról.

Bővebben...

 

VTOSZ online konferencia

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének első online konferenciájára 2021. március 18-án délelőtt került sor Szegedi Sándor elnök vezetésével. A technikailag színvonalasan megvalósított konferenciára a vízitársulati vezetők otthonról jelentkeztek be. A konferencia fő témája a vízitársulatok helyzetének áttekintése volt.

Bővebben...

 

2. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.