TIRHírek

Hírek

A Tápió-Hajta VgT küldötteinek többsége is a vízitársulat további működésére szavazott

2012. december 11-én a Tápió-Hajta  Vízgazdálkodási Társulat küldöttgyűlésén a küldöttek jelentős többséggel szavaztak    a társulat további működéséről és döntöttek a területi vízgazdálkodási közfeladatok társulati formában töténő elvégzését  biztosító 2013. évi egyéb támogatás mértékéről, amely  szántó esetébe a földalapú támogatás mindössze fél százaléka, 300 Ft/ha/év, erdő esetébe 150 Ft/ha/év. Ez az összeg biztosíthatja a vízitársulat részére, hogy 2013. évben százharmincöt közfoglalkoztatottal végezze el a közcélú társulati művek  fenntartását.

 A hektáronkénti 300-, illetve 150 Ft/év hozzájárulás   135  fővel csökkenti a társulat működési területén  a munkanélküliek számát.

 

 

 

 

 

 

 

Láng István főigazgató-helyettes szerint meghosszabbítható a fenntartási munkák befejezési ideje

 

 

Módosul a vízek hasznosításáról szóló 147/2010. (IV. 29.) Korm. rendelet

 

 

 

A Köztársasági Elnöki Hivatal levele a VTOSZ elnöknek

 

Bővebben...

 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Meghívója "Az éltető víz" című kiállításra

 

Bővebben...

 

Dr. Áder János köztársasági elnök úr elvállalta a a VTOSZ jubileumi rendezvényének fővédnökségét

Dr. Áder János  köztársasági elnök úr  elvállalta a fővédnökséget az első öntözési törvény megalkotásának 75. és  a  Magyar Királyi Öntözési Hivatal elnöke Kállay Miklós születésének 125. évfordulójáról történő  Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége által megrendezésre kerülő megemlékezésen. A VTOSZ elnökének felkérésére érkezett köztársaság elnöki válasz az alábbiakban olvasható: 


"KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKI HIVATAL
ELNÖKI TITKÁRSÁG


Tisztelt Elnök Úr!

Áder János köztársasági elnök úr örömmel tesz eleget felkérésének és elvállalja a jubileumi rendezvény fővédnökségét.  Mivel elnök úr decemberi, illetve januári programja is meglehetősen telített, személyesen nem fog tudni részt venni az eseményen, de szeretné tudni,  hogy köszöntőjét milyen formában, illetve milyen határidővel tudná eljuttatni Önhöz.

Megtisztelő válaszát várva,

Tisztelettel:

Hriczu Adél"

 

 

 

 

Átláthatósági nyilatkozat

 

A Bódvavölgyi VgT igazgatójának levele Obreczán Ferenc képviselőnek

 

Obreczán Ferenc képviselő 2012. november 29-i parlamenti felszólalásának hatására Tóth István igazgató levele a címre kattintva  a Mellékletekben olvasható.

VTOSZ Titkárság

 

 

 

VTOSZ Elnökének levele a Belügyminiszterhez a VM T/9240. számú törvényjavaslata miatt

A Vidékfejlesztési Miniszter által előterjesztett  "Az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról" szóló T/9240. számú  törvényjavaslat  50_59. §-a súlyosan veszélyezteti a területi vízgazdálkodást és el kívánja lehetetleníteni a több, mint kétszáz  éves múltra visszatekintő  civil szerveződést, a vízitársulatok működését. Ezért a  Vízgazdálkodási Társulatok Országos  Szövetségének elnöke a Mellékletekben  olvasható levéllel fordult  dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Bővebben...

 

27. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. június 28., péntek van.
Levente és Irén napja van, holnap Péter és Pál napja lesz.