TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

VTOSZ elnökségi ülés jegyzőkönyve 2012. 12.10.

 

Láng István főigazgató-helyettes szerint meghosszabbítható a fenntartási munkák befejezési ideje

 

 

A Köztársasági Elnöki Hivatal levele a VTOSZ elnöknek

 

Bővebben...

 

Dr. Áder János köztársasági elnök úr elvállalta a a VTOSZ jubileumi rendezvényének fővédnökségét

Dr. Áder János  köztársasági elnök úr  elvállalta a fővédnökséget az első öntözési törvény megalkotásának 75. és  a  Magyar Királyi Öntözési Hivatal elnöke Kállay Miklós születésének 125. évfordulójáról történő  Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége által megrendezésre kerülő megemlékezésen. A VTOSZ elnökének felkérésére érkezett köztársaság elnöki válasz az alábbiakban olvasható: 


"KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKI HIVATAL
ELNÖKI TITKÁRSÁG


Tisztelt Elnök Úr!

Áder János köztársasági elnök úr örömmel tesz eleget felkérésének és elvállalja a jubileumi rendezvény fővédnökségét.  Mivel elnök úr decemberi, illetve januári programja is meglehetősen telített, személyesen nem fog tudni részt venni az eseményen, de szeretné tudni,  hogy köszöntőjét milyen formában, illetve milyen határidővel tudná eljuttatni Önhöz.

Megtisztelő válaszát várva,

Tisztelettel:

Hriczu Adél"

 

 

 

 

A Bódvavölgyi VgT igazgatójának levele Obreczán Ferenc képviselőnek

 

Obreczán Ferenc képviselő 2012. november 29-i parlamenti felszólalásának hatására Tóth István igazgató levele a címre kattintva  a Mellékletekben olvasható.

VTOSZ Titkárság

 

 

 

VTOSZ Elnökének levele a Belügyminiszterhez a VM T/9240. számú törvényjavaslata miatt

A Vidékfejlesztési Miniszter által előterjesztett  "Az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról" szóló T/9240. számú  törvényjavaslat  50_59. §-a súlyosan veszélyezteti a területi vízgazdálkodást és el kívánja lehetetleníteni a több, mint kétszáz  éves múltra visszatekintő  civil szerveződést, a vízitársulatok működését. Ezért a  Vízgazdálkodási Társulatok Országos  Szövetségének elnöke a Mellékletekben  olvasható levéllel fordult  dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Bővebben...

 

A MAGOSZ felelőtlen hangadói kierőszakolják a területi vízgazdálkodás ellehetetlenítését?

Obreczán Ferenc a MAGOSZ főtitkára, képviselő a 2012. november 29-i  parlamenti felszólalásában kijelentette, hogy nem támadja  a társulatokat.  Elismerte, hogy a vízitársulatok elvileg  jogszerűen állapítják meg a működésüket, alapfeladataik ellátását  biztosító  egyéb támogatást.  Nehezményezte, hogy ebben az aszályos évben a küldöttgyűlések által megszavazott hozzájárulásokat a gazdáknak be  kell fizetni és azt is, hogy  a termelők között nincs esélyegyenlőség, mert ahol nem működik vízitársulat pl. Edelény térségében, ott  nem kell fizetniük a termelőknek.

Kijelentette, hogy vannak a gazdák igényeit figyelenmbe vevő társulatok, de ugyanakkor támogatja az  egyes agrár tárgyú törvények módosításáról szóló T/9240. számú törvényjavaslat vízitársulatokat érintő szabályozás tervezetét, amely szerint  a vízitársulatoknak a küldöttgyűlés helyett valamennyi tag részvételével a  közgyűlés lesz a legfőbb szerve, amely a tagok fizetési kötelezettsége mértékéről  és felhasználásáról az összes tag kétharmados többségével határozhat. Elképzelhető,  mint legfőbb szervnek kellene döntenie a társulat alapvető működésével kapcsolatos kérdésekben,  többek között az éves  mérleg elfogadásáról is.

A Javaslat vízitársulatokat érintő része egy rosszindulatú, szakmailag, jogilag megalapozatlan fércmunka, amelyet érthetetlen módon a területi vízgazdálkodást és a közfoglalkoztatást irányító BM  ismereteink szerint nem vétózott meg, ezzel magára vállalja a területi vízgazdálkodás  ellátatlansága miatt  bekövetkező, nemzetgazdasági szintű  problémákat, szemben a VM felelőtlen  jogalkotóival, akiket semmilyen felelősség nem terhel a jelenlegi intézményrendszerben.  

A Javaslat  nem  rendekezik arról, hogy ha nem nem jön össze az érdekeltségi egység szerint legalább  kétharmados   jelenlét, mi történjen? A huszonharmadik érvénytelen közgyűlést kövesse a huszonnegyedik? Mert a több ezer  vagy tízezer tagból álló közgyűléseket lehetetlen lesz szabályosan összehívni és a közgyűlést szabályosan megtartani.

 A törvényjavaslat részletes vitájára keden kerül sor.

A törvényjavaslat vízitársulatokat szabályozó része  a címre kattintva a Mellékleteknél olvasható el.

dr. VÁ

 

 

 

Mezőkövesden nagy többséggel döntöttek a 2013.évi egyéb támogatásról és új IB elnököt választottak

Bővebben...

 

31. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. július 08., hétfő van.
Ellák napja van, holnap Lukrécia napja lesz.