TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Az öntözővíz ára és a vízkészlet- Öntözhetünk-e tározókból?

Az Országos Sajtószólgálatnál megjelent VTOSZ közlemények a Mellékleteknél olvashatók.

dr. VÁ

Bővebben...

 

Jegyzőkönyv a VTOSZ elnökségének 2012. október 2-i ülésről

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége és felügyelő bizottsága együttes ülést tartott és megtárgyalta a vízitársulatokat érintő  aktuális kérdéseket.

VTOSZ Tikárság

 

Jogszerű a társulati egyéb támogatásról hozott küldöttgyűlési határozat

A Lajta-Hanság Zrt   keresetében kérte, hogy az Őrségi Vízrendezési és Talajvédelmi Társulat küldöttgyűlésének   társulati hozzájárulásról  hozott  5/2012. (04.19.) küldöttgyűlési  határozat   jogszabálysértés miatti hatályon kívül helyezését.

 A Szombathelyi Törvényszék megállapította, hogy a kereset alaptalan és a  20.G.40.041/2012/5. ítéletében a keresetet elutasította.

A Törvényszék indoklásában kifejtette, hogy a keresettel megtámadott társulati határozat sem a Vt.tv-be, sem a társulat alapszabályának rendelkezéseibe  nem ütközik, jogszabálysértőnek nem tekinthető, ezért annak hatályon kívül helyezésére irányuló  keresetet a törvényszék elutasította.

Az ítélet teljes szövege a Mellékletekben olvasható.

dr. VÁ

 

Még mindíg nem kapták meg a vízitársulatok a Kormány által megítélt támogatást

Még mindíg nem kapták meg a vízitársulatok a Kormány  1155./2012. (V.16.) sz.  határozatával  megítél támogatást a belvízes csatornák, helyi vízkárt okozó vízfolyások  karbantartására, pedig számos  kutatóintézetek előrejelzése szerint az idei ősz és tél az átlagosnál  csapadékosabbnak ígérkezik. 

 

Ki állítja meg végre az államtitkárt

 

A címben szereplő államtitkár   dr. Illés Zoltán, a vidékfejélesztési minisztárium környezetügyekért felelős államtitkára az MTV-ben is terjeszettte a vízitársulatok elleni megalapozatlan vádjait, valótlan állításait. A riport ide kattintva hallgatható meg.

Szerkesztői kérdés:

Kinek vagy kiknek  az érdeke az államtitkár vízitársulatok ellen ámokfutása?

Ha hozzá akar szólni, kérem kattintson a cikk címére!

dr.VÁ

 

 

Vannak olyan vízitársulatok amelyek fölött sem a Jóistennek, sem az Államnak nincs semmi hatásköre"

 

A címben szereplő állítást  2012. szeptember 4-én dr. Illés Zoltán a vidékfejélesztési minisztárium környezetügyekért felelős államtitkára mondta ma az egyik kereskedelmi TV-ben. A riportban szó esett arról is, hogy  a mai kormányülésen tárgyalták  a Nemzeti Vízgzadálkodási és Öntözési Stratégiát.

A riport teljes szövege ide kattintva hallgatható meg.

 Szerkesztői megjegyzés:

A vízitársulatokról szóló  2009. évi CXLIV. törvény 40. § (2 )  bekezdése az állami szervek felügyeleti jogosultságáról rendelkezik a vízitársulatok közfeladatainak ellátása, szakmai tevékenysége felett az alábbiak szerint.

2009. évi CXLIV. törvény 40. § (2):  "A társulat közfeladatainak ellátása feletti szakmai felügyeletet a vízügyi igazgatási szervek irányításáért felelős miniszter, az irányítása alatt álló, a társulat működési területe szerinti vízügyi igazgatási szerv útján látja el."

 

Ha hozzá akar szólni, kérem kattintson a cikk címére!

 

dr.VÁ

 

33. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. július 08., hétfő van.
Ellák napja van, holnap Lukrécia napja lesz.