TIRHírekTájékoztatók

Tájékoztatók

2012. december 28-án hatályba lép a vízitársulati törvény végrehajthatatlan módosítása

A Magyar Közlöny 2012. december 27-én megjelent  180. számában kihírdették a 2012. évi CCXIII. törvényt. A törvény teljes szövege ide kattintva-, a  vízitársulatokat érintő változások az alábbiakban olvashatóak

Forrás: MK 2012. 180. szám

VTOSZ Titkárság

Bővebben...

 

A Tápió-Hajta VgT küldötteinek többsége is a vízitársulat további működésére szavazott

2012. december 11-én a Tápió-Hajta  Vízgazdálkodási Társulat küldöttgyűlésén a küldöttek jelentős többséggel szavaztak    a társulat további működéséről és döntöttek a területi vízgazdálkodási közfeladatok társulati formában töténő elvégzését  biztosító 2013. évi egyéb támogatás mértékéről, amely  szántó esetébe a földalapú támogatás mindössze fél százaléka, 300 Ft/ha/év, erdő esetébe 150 Ft/ha/év. Ez az összeg biztosíthatja a vízitársulat részére, hogy 2013. évben százharmincöt közfoglalkoztatottal végezze el a közcélú társulati művek  fenntartását.

 A hektáronkénti 300-, illetve 150 Ft/év hozzájárulás   135  fővel csökkenti a társulat működési területén  a munkanélküliek számát.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Meghívója "Az éltető víz" című kiállításra

 

Bővebben...

 

Átláthatósági nyilatkozat

 

VM rendelet az egyedi szennyvízkezelõ létesítmény létesítésének feltételeiről

A vidékfejlesztési miniszter 115/2012. (XI. 16.) VM rendelete a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó mûszaki szabályokról szóló 30/2008. (XII. 31.) KvVM rendelet módosításáról

 

A belvíz nincs tekintettel a telekhatárra

A tagok által az elmúlt egy-két évben megválasztott küldöttek által meghatározott  hektáronkénti néhány száz forint  a közel két és fél milliárd forintos állami hozázjárulással is csak  töredéke a vízitársulatok által üzemeltetett állami tulajdonban lévő  csatornák üzemeltetéséhez  szükséges évi 12-17 milliárd forintnak, de még ezt az összeget is igazságtalannak tartják egyes gazdák, akiknek hektáronként hatvanezer forintos földdalapú támogatás jár. Ők azok akik drágálják a  a vízitársulatok által megállapított köbméterenkénti 3-12 forint közötti vízszolgáltatási díjat, amikor a táblán belüli öntözés költsége  60-100 forint köbméterenként. Sajnos a területi vízgazdálkodást -  a  vízkárelhárítást    és az öntözést -  "irányító"  döntéshozók ezekre a megalapozatlan, fals  hangokra hallgatnak, aminek az a konkrét  negatív következménye már jelentkezett,  hogy egyetlen államilag fizetett öntözéssel foglalkozó kutató sincs hazánkban.

A Heti Válasz cikke a Mellékleteknél olvasható.

 

24. oldal / 35

Névnap

Ma 2024. június 10., hétfő van.
Margit és Gréta napja van, holnap Barnabás napja lesz.