TIR

Figyelő

Az egynyári öntözés új szabályozása nem lett a szakmai jogalkotás gyöngyszeme

 

A Kormány 290/2012. (X. 15.) Korm. rendelete a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet és a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló 147/2010. (IV. 29.) Korm. rendelet módosításáról

 

Öntözési Hivatal lesz a megoldás a magas költségek miatt kihasználatlan öntözési kapacitásra ?

Bővebben...

 

Kormányhatározat a Nemzeti vízgazdálkodási, öntözési és aszálystratégia kidolgozásáról

A Kormány 1432/2012. (X. 9.) Korm. határozata

A Kormány felhívja az érintett minisztereket, hogy dolgozzák ki a Nemzeti vízgazdálkodási, öntözési és aszálystratégiát és részletes cselekvési programját.

Felelõs:vidékfejlesztési miniszter, nemzeti fejlesztési miniszter

Határidõ: 2013. június 30.

Orbán Viktor s. k., miniszterelnök

MK 133. sz. 

dr. VÁ

 

Öntözési Konferencia a felelős szakminisztérium képviselője nélkül

A magyar Hidrológiai Társaság Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztálya és Szegedi Területi Szervezete közös előadóülést szervezett, 2012. október 10-én, Mórahalmon, „Öntözzünk, de hogyan?” címmel. A rendezvény 54 fő részvetelével zajlott.

Nógrádi Zoltán polgármester úr a köszöntőjében érintette a térség vízgazdálkodási problémáit. A bevezető előadást a meghívó szerint Kolossváry Gábor főosztályvezető úr tartotta volna, „Kormány előtt az öntözési koncepció” címmel, ő azonban nem tudott jelen lenni az előadóülésen.

Bővebben...

 

Illés államtitkár államosítaná a vízitársulatokat? Erre egy alkalommal volt (rossz)példa 1810 óta!

 

Kinek vagy kiknek  az érdeke másfél milliárd forintért egy  új állami szervezet létrehozása és a  200 éves múltú vízitársulatok lejáratása, szétverése?

Bővebben...

 

12. oldal / 23