TIR

Vélemények a vízitársulatok szakmai tevékenységéről

A vízitársulatokról a médiákban legtöbbször csak elmarasztaló vélemények jelennek meg. A kiegyensúlyozottabb tájékoztatás érdekében honlapunkon állandó rovatunk mellékleteiként azokat a véleményeket tesszük közzé, amelyekben önkormányzatok és mezőgazdasági termelők elismerik, dicsérik a vízitársulatok területi vízgazdálkodási munkáját. Igénylik a 200 éves múltra visszatekintő társulati intézményrendszer működését. Tovább...

Víz Világnapja és Beszédes József megemlékezések

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának egyik Víz Világnapi megemlékezése, együttműködve Dunaföldvár Város Önkormányzatával és a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolával, március 22-én Dunaföldváron került megrendezésre. A Polgármesteri Hivatallal és a Beszédes József Általános Iskolával való együttműködésnek és a rendezvények motorja Sződi Imre, Klubunk felügyelő bizottságának elnöke volt. Az Iskola kérésére délelőtt a Stefánia állóhajón az ötödik általános iskolások számára voltak ismeretterjesztő előadások Megulesz Gabriella, a Dunaújvárosi Vízi Társulat korábbi igazgatója interpretálásában, Bogáth Jenő és Kiss Jenő hathatós segítségével.

Bővebben...

 

Megemlékezés Péchy Lászlóról

Szatmár kiemelkedő vízitársulati vezetőjéről, az Ecsedi-láp Társulat igazgató-főmérnökéről, Péchy Lászlóról rendszeresen szervez Klubunk Papos Község Önkormányzatával közösen megemlékezéseket. A hajdan volt Nagykároly székhellyel rendelkező szatmári társulat Trianon után Mátészalkára tette át székhelyét és az Ecsedi-láp lecsapolásában, vízszabályozásában, de a Kraszna térség vízrendezésében is jelentős munkát végzett. Ezeknek a munkáknak az irányítója volt Péchy László, akinek paposi kúriájában jelenleg óvoda működik.

Bővebben...

 

Víz Világnapja Szatmárban

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának a korábban, Szatmárban megkezdett tevékenysége (rendezvények a Víz Világnapján, a térség általános iskolásainak információk átadása a vízgazdálkodásról, megemlékezések a térség kiváló vízitársulati vezetőjéről, Péchy László igazgató-főmérnökről, szakmai rendezvényeken való előadások és részvétel) változatlanul fontos. Ezeknek az eseményeknek a Klub részéről a fő szervezője Lőrincz Károly nyugdíjas vízitársulati igazgató, Klubunk általános elnökhelyettese. A Víz Világnapjához 2024-ben köthető program a mellékletben található.

Bővebben...

 

A Klub a Víz Világnapjára és Beszédes József megemlékezésre készül

Hagyománya van annak, hogy a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja aktívan részt vesz a Víz Világnapi rendezvényeken és ehhez kapcsolódva Beszédes József megemlékezéseken. Ezeknek a rendezvényeknek a helyszíne Dunaföldvár, Beszédes József utolsó lakhelye, ahol a Beszédes József Általános Iskola pedagógusai és diákjai rajz pályázattal és vízgazdálkodással kapcsolatos előadásokkal alapozzák meg a programot. Sződi Imre, Klubunk felügyelő bizottságának elnöke egy évtizede motorja a Beszédes József megemlékezések megszervezésének, szoros kapcsolatban a Beszédes József Általános Iskola vezetőségével.

Bővebben...

 

Tisztújítás a Nyugdíjas Klubban

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának 2024. február 15-i, budapesti közgyűlésén tisztújításra került sor, mert a 2020. február 15-én megválasztott tisztségviselők mandátuma a napokban lejárt. A jelölő bizottság előterjesztése alapján a közgyűlés egyhangú határozattal elnökségi tagnak választotta meg Bogáth Jenő, Fehér Ferenc és Lőrincz Károly klubtagot.

Bővebben...

 

Balogh József 1943 – 2023

Néhány héttel nyolcvanadik születésnapja után elvesztettük Balogh Jóskát, a Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat nyugdíjas igazgatóját, Klubunk alapító tagját.

Bővebben...

 

2. oldal / 229

BejelentkezésNévnap

Ma 2024. június 15., szombat van.
Jolán és Vid napja van, holnap Jusztin napja lesz.

Események

június 2024
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Közelgő események

Nincs esemény