TIRNyugdíjas klubEcsedi-láp Emléknap

Ecsedi-láp Emléknap

A Klub szakmai tevékenysége kapcsolódik azokhoz a programokhoz, amelyek klubtagjaink lakhelyén vagy annak térségében kerülnek lebonyolításra. Évek óta kiemelten foglalkozunk Szatmárral és Dunaföldvár térségével, de természetesen a klubkirándulások és egyéb rendezvények alkalmat adnak más településeken is a helyi szakmai szervezetekkel való együttműködésre. Nagyecsed Város Önkormányzatának felkérésére több, az Ecsedi-láppal kapcsolatos szakmai rendezvényen vettünk részt. Így nem ért minket váratlanul a 2023. évi felkérés sem.

Az „Ecsedi-láp Emléknap"-ra 2023. február 24-én került sor Nagyecseden, a II. Rákóczi Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár épületében. Több program is volt, az első egy tudományos ülésszak az Ecsedi-láp lecsapolásával, hasznosításával és vízgazdálkodási problémáival kapcsolatban. Az ülést Lőrincz Károly, a Klub általános elnökhelyettese vezette és előadást is tartott „Gondolatok az Ecsedi-láp revitalizációjáról" címmel (az előadás vázlata a csatolt fájlban található). A rendezvény része volt a „Varázslatos Szatmár-Bereg" kiállítás megnyitása (Habarics Béla műveiből) és egy kerekasztal beszélgetés környezet- és természetvédelmi kérdésekről. A rendezvény hangulatát néhány képpel is illusztráljuk. Emeli az emléknap jelentőségét, hogy Zsoldos Barna színvonalas tudósítást készített a Kossuth Rádió számára.

A rendezvényen Lőrincz Károly általános elnökhelyettes és Bogáth Jenő szakmai elnökhelyettes képviselte a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubját.

 

Ecsedi_lap_2023A.jpg

 

Ecsedi_lap_2023B.jpg

 

Ecsedi_lap_2023C.jpg

 

Ecsedi_lap_2023D.jpg

 

Ecsedi_lap_2023E.jpg

 

Ecsedi_lap_2023F.jpg

 

Ecsedi_lap_2023G.jpg

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (Ecsedi_lap_LorinczK_2023.docx) állomány letöltéseEcsedi_lap_LorinczK_2023.docxGondolatok az Ecsedi-láp revitalizációjáról21 Kb