TIRHírekSzövetségünk híreiInformációk az Országos Szövetség működéséről

Információk az Országos Szövetség működéséről

Elnökségi ülés

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége 2024. február15-én, Sződligeten tartotta 2024. évi első ülését a felügyelő bizottság részvételével. Az ülést Szegedi Sándor VTOSZ elnök vezette. Az ülés fő témája a 2024. február 29-i évi rendes küldöttgyűlés (ami egyben tisztújító küldöttgyűlés) előkészítése volt. Áttekintették az Országos Szövetség 2023. évi működését és gazdálkodását és elfogadásra javasolták a mérleget. Javaslatok hangzottak el a VTOSZ további működésével kapcsolatban. Arról is döntés született, hogy a Szövetség alapszabályát a működési ehetőségeknek és az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően módosítani kell.

A VTOSZ elnöksége a Szövetség 2024. évi rendes küldöttgyűlését, ami egyben tisztújító küldöttgyűlés is, 2024. február 29-én 10 órára összehívta. A küldöttgyűlés helye Sződliget, a VTOSZ székhelye (Névtelen utca 1212/1 hrsz. DmRV telephely).

Küldöttgyűlés

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetség 2024. évi küldöttgyűlésére – amely egyben tisztújító küldöttgyűlés is – 2024. február 29-én került sor Sződligeten. A küldöttek elfogadták a VTOSZ 2023. évi működéséről és gazdálkodásról szóló beszámolót, továbbá a számviteli törvény szerinti beszámolót (mérleget). A gazdálkodás veszteséges volt, mert a tagdíj bevételek nem fedezték a 2023. évben felmerült költségeket. A felügyelő bizottság jelentésében a 2023. évi működést törvényesnek ítélte meg és egyetértett a gazdálkodásról szóló beszámolókkal.

Szegedi Sándor elnök a Szövetség alapszabályra vonatkozó módosításokat terjesztett elő. Ennek lényege az elmúlt időszakban nem működő főtitkári funkció és a munkabizottságok törlése az alapszabályból. A Szövetséget a következő időszakban nem egy elnökség, hanem az ügyvezető elnök irányítaná. A Szövetség neve is megváltozna, az új név MAGYAR VÍZGAZDÁLKODÓK SZÖVETSÉGE. Az alapszabály módosítás részleteiről a későbbekben adunk információt.

A módosított alapszabálynak megfelelően került sor a tisztújításra. A küldöttek a következő döntést hozták:

  • Ügyvezető elnök: Szegedi Sándor, a Gödöllő-Vác Térségi Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Társulat elnöke,
  • Felügyelő bizottsági elnök: Völler Zoltán, a Balaton-Nagybereki Vízgazdálkodási Társulat igazgatója,
  • Felügyelő bizottsági tagok: Bíró Csaba, a Jászkisér és Vidéke Vízgazdálkodási Társulat igazgatója és Gajdán Éva, a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat főkönyvelője.

A Szövetség 2024. évi fő célkitűzése a tagság (legalább 20 tagszervezet) visszaszerzése, olyan tagdíj (50.000.- Ft/év) megállapítása, amelyet a tagszervezetek be tudnak fizetni és be is fizetnek, a Szövetség működésének fenntartása és párbeszéd kezdése szakmai feladatokról.

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 27., szombat van.
Zita napja van, holnap Valéria napja lesz.