TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Ami a hírek mögött van!

 

Honlapunkon megjelent, hogy 2011. Június 27-én Visegrádon dr. Ligetvári Ferenc, Óvári László,Fehér Ferenc konzultációs megbeszélést folytatott a Pilisi Parkerdő Zrt. elnök-vezérigazgatójával, a térségi társulati munkáról, illetve az Erdészeti Egyesület, illetve a VTOSZ jövőbeni együttműködéséről, a dombvidéki víztározás és az eróziós károk csökkentése tárgyában.

A tárgyalás előzménye, hogy   Zambó Péter a  Pilisi Parkerdő Zrt. elnök-vezérigazgatója az Országos Erdészeti Egyesület elnökeként  levélben kereste meg  dr. Illés Zoltánt, a VM környezetügyért felelős államtitkárát.

 

Bővebben...

 

A Mirho-Kisfoki VgT nem hárítja át a Sportnap költségeit a résztvevőkre

A Társulat  tájékoztatása alább olvasható.

Bővebben...

 

Vízitársulatok használatában álló vízilétesítmények országos kataszterének összeállításához adatok

 

 

a XIII. vízitársulati környezetvédelmi nap is sikeres volt

 

 A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal és a Kecskeméti Főiskolával közösen  rendezte meg 2011. június 9-én „ Vízgazdálkodás a Homokhátságon” címmel a XIII. vízitársulati környezetvédelmi napot, amelyen több, mint 70 szakember vett részt.

Bővebben...

 

A területi vízgazdálkodás alapja a kövizigek és a vízitársulatok együttműködése

 

2011. június 8-án a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezete Dr. Bárdi Pál ny. osztályvezető szervezésében, Janák Emil igazgató elnökletével „Merre, hogyan tovább vízitársulatok?" című rendezvényt tartott. A jelentős számban megjelent szakember részére a KÖVIZIG részéről Szilbekné Molnár Katalin osztályvezető a vízitársulatoknak az elmúlt kétszáz év magyar vízgazdálkodásban betöltött szerepéről és a közeljövő lehetőségeiről, Kiss Miklós a Mosonmagyaróvári Vízitársulat igazgatója és Németh Gy. Géza a Kapuvári Vízitársulat igazgatója a vízitársulatok gyakorlati tevékenységéről, feladatairól  adott igen érdekes és valósághű tájékoztatást. A VTOSZ részéről dr. Varga Árpád főtitkár többek között a vízitársulatok szabályozás elmúlt 15 évben elkövetett hibáira és az azok kijavítását célzó új szabályozás lényeges pontjaira, előnyeire, a kár-haszon elv újbóli érvényesülésének szükségességére hívta fel a figyelmet.

A rendezvényen a KÖVIZIG munkatársai szakmailag megalapozott, megfontolásra érdemes hozzászólásait nagy figyelemmel hallgatták a rendezvény résztvevői.

Janák Emil igazgató összefoglalójában kiemelte, hogy az egységes magyar vízgazdálkodásban a területi vízgazdálkodási faladatok ellátásának továbbra is a KÖVIZIG-ek és a vízitársulatok együttműködésén kell alapulni.

VTOSZ Titkárság

 

Ülésezett az EU Közös Agrárpolitikájával és az EU 2020 stratégiával foglalkozó albizottság

 

EU Közös agrárpolitikájával és az EU 2020. stratégiával foglalkozó albizottság  ( ÚMVP MB KAP Albizottság) 2011. május 25-én és 2011. június 1-én tartotta folytatódó ülését.

Az Albizottság többek között foglalkozott a Nemzeti Vidékfejlesztési Koncepció 2020 c. vitaanyaggal is. A VTOSZ  javaslatára az  albizottsági vélemény kibővült azzal, hogy   a vidékstratégiai célok megvalósítását leíró programokban  a területi vízgazdálkodás is súlyozottan jelenjen meg.

VTOSZ Titkárság

 

Új Vízkár-elhárítási Szabályzatot adott ki a vidékfejlesztési miniszter

Az új  Társulati Vízkár-elhárítási Szabályzat a Mellékletben olvasható
 

Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodájának közleménye a közfoglalkoztatásról

 

 Megtört a jég! A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája első alkalommal tett említést a vízitársulatok közfeladatainak ellátásáról.

  

Bővebben...

 

52. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. május 11., szombat van.
Ferenc napja van, holnap Pongrác napja lesz.