TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Továbbra sem tudni, mikor jutnak a vízitársulatok az Országgyűlés által megítélt forráshoz

 

 

 

Együttműködési megállapodást írt alá a VTOSZ és az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Az Országos Roma Önkormányzat és a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége közötti együttműködési megállapodást írt alá március 16-án, Budapesten Farkas Flórián az ORÖ és Dr. Ligetvári Ferenc a VTOSZ elnöke.

Bővebben...

 

A vízitársulatok feletti kövizig-es szakmai felügylet szabályozása

Egyes területekről beérkezett információ szerint a vizig-ek nem kívánnak részt venni a vízitársulatok 2011. évi költségvetési  támogatás felhasználásáról szóló támogatási szerződések megkötési  folyamatában. Ez  nem lehet akadálya annak, hogy a vízitársulatok az új határidn belül visszaküldjék a  2011. évi költségvetési  támogatás felhasználásáról szóló támogatási szerződések útmutató szerint üsszeállított, kitöltött és  aláírt példányait a VM Területi vízgazdálkodási főosztályára.

A jelenlegi jogi helyzet:

A vízitársulati törvényt is módosító T/2451 számú "Egyes törvényeknek a vízkárelhárítás hatékonyabbá tételével összefüggő módosításáról" szóló törénymódosítást az Országgyűlés elnöke 2011. március 9-én aláírta. A törvény  16. § szerint a  vízitársulatok közfeladatai ellátása  feletti szakmai felügylet a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok részéről történő gyakorlása csak a törvény kihírdetését követő 8. napon lép  hatályba.

Dr. Varga Árpád

főtitkár

 

Mindenki figyelje az elektronikus postáját

Információnk szerint a VM Területi vízgazdálkodási főosztálya a 2011. évi támogatási szerződésre vonatkozó  legfontosabb kérdések megválaszolására  a vízitársulatok további működését  elősegítő  tájékoztatót  küld ki e-mailon a vízitársulatoknak és az érintett állami szervezeteknek.

VTOSZ Titkárság

 

2011. március 10-én tartja közgyűlését a VTOSZ

 A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2011. március 10-én 9.30-kor  tartja évi rendes közgyűlését Budapesten, a XI. Fehérvári út 108-112. sz. alatt a  III. emeleti nagyteremben.

VTOSZ Titkárság

 

 

Az ÚMVP támogatások nettó értéke nem változhat

A 2009. évben beadott  ÚMVP támogatási igények döntéseinél a támogatások  nettó értékét  nem változhat.

 

Alaptalan vádaskodás, kinek az érdeke?

 

Aszaló Község Polgármestere dr.  Illés Zoltán államtitkár úrhoz intézett levelében a Bársonyos csatorna üzemelési problémáinak megoldásához kért  segítséget.

 

Bővebben...

 

Önálló vízitársulatot alakítanak a hajdúböszörményi gazdák?

A Hajdúböszörmény önkormányzat vezetői is  támogatják a  gazdák  vízitársulat alakítási szándékát.  A térségében a  volt üzemi,  az önkormányzathoz többlet forrás nélkül átkerült vízelvezető művek karbantartottságának hiánya  jelentős károkat okoz a csapadékos időjárás hatására. Amikor kevés a csapadék, vízpótlásról kellene gondoskodni a növénytermelés biztonsága érdekében. Ezeket a célokat  fogalmazta meg az elmúlt évben  az érintetteket összefogó  szervezőbizottság.  

2011. február 16-án a Szövetség főtitkárának tájékoztatását  hallgatták meg  a  vízitársulatokat  érintő törvényváltozásról és ennek következményeiről   a vízitársulat  szervezésében  feladatot vállalt  önkormányzati szakemberek.

2011. február 17.

dr. VÁ

 

54. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. május 11., szombat van.
Ferenc napja van, holnap Pongrác napja lesz.