TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

2010. október 26-án ülésezett VTOSZ elnöksége

A VTOSZ elnöksége  2010. október 26-i ülésén tárgyalta a vízitársulatok helyzetével kapcsolatos aktuális információkat, a Szövetség  gazdálkodását, tagdíjhelyzetét, a rendkívüli, tisztújító közgyűlés előkészítését.

A jegyzőkönyvet a TIR tagok itt olvashatják. 

VTOSZ titkárság

    ,

 

 

     

 

 

 

 

Vízitársulati elnökök és igazgatók szakmai rendezvénye több, mint száz szakember részvételével

 A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége  által a siófoki Vidravár Üdülő és Oktatási Központban  2010. október 26.-27.-én  megrendezett vízitársulati  összevont igazgatói-elnöki értekezlet első napján a több, mint 100 szakember fontos információkat kapott  a VM  szakembereitől,  Zemenszky Mario vízügyi politikai tanácsadótól és  Kolossváry Gábor főosztályvezetőtől „A vízitársulatok új kihívásai és feladatai” , „Az egységes vízügy a Vidékfejlesztési Minisztériumban”,   „A területi vízgazdálkodás rendszere és feladatai” című előadásaikban és az előadásokat követő  több, mint két órás időtartamú fórumon.

 Az értekezleten Bogáth Jenő elnökhelyettes és Fehér Ferenc ügyvezető elnök az egyes vízitársulatok által saját munkatársaik részére adományozott bicentenáriumi ezüst emlékérmeket, a Szövetség elnöksége által adományozott bicentenáriumi ezüst emlékérmet,  a Szövetség által alapított Vásárhelyi Pál emlékérmeket  és Beszédes József díj kitüntetéseket adott át.

Az értekezlet második napján  a vízitársulati elnökök és igazgatók  a vízitársulatok jogi helyzetéről, a vízitársulatokat érintő jogszabályváltozásokról, a hírek generálásának technikájáról, az informatika „ a jó hírek”  fontosságáról, a közmunkaprogramról (ezen belül Vadkerti Tóth Tihamértól, a nagyatádi vízitársulat igazgatójától a társulatánál öt éven keresztül alkalmazott  több száz közmunkás foglalkoztatásának jó tapasztalatairól), az aktuális vízügyi feladatokról kaptak tájékoztatót Fehér Ferenc ügyvezető elnöktől,  dr. Varga Árpád főtitkártól és  a társulati vezetőket  érdeklő kérdések körében   konzultációt folytattak.

VTOSZ Titkárság

 

Bővebben...

 

A Dél-Balatoni Vízitársulat szakmai segítsége az ökormányzatoknak

A Dél-Balatoni Vízitársulat  jelentös szakmai segítséget nyújt  működési területén az önkormányzatok vízkárvédelmi feladatainak ellátáshoz.

Bővebben...

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium készül az őszi csapadékos időszakra

A vizgazdalkodas.com Zemenszky Marioval a Vidékfejlesztési Minisztérium   vízügyi-politikai tanácsadójával készített interjúja itt olvasható.

 

Tájékoztató közmunkások 2010. IV. negyedévi foglalkoztatására

A szociális igazgatásról szóló  1993. évi III. Törvény 36. éS 37. §. alapján AZ "Út a munkához" program (továbbiakban: program) keretében a közcélú munka megszervezésea települési önkormányzat feladata.

A Magyar Állam, illetve az önkormányzat tulajdonában, vagyonkezelésében lévő vízgazdálkodási létesítmények közcélú feladataira a vízitársulatok megállapodást köthetnek az önkormányzatokkal olyan közmunkások foglalkoztatására, akikkel az önkormányzat 2010-ben  október 1-t megelőzően közcélú foglalkoztatásra, napi legalább 6 órás munkaidőre határozott idejű munkaszerződést kötött.

A megállapodás minta itt tölthető le.

 

 

 

Munkacsoport alakult a területi vízgazdálkodási közfeladatok ellátására érdekében

 A munkacsoport 2010. október 5-én tartotta alakuló ülést  és fogadta el tevékenységének tematikáját.

A részleteket a TIR tagok ide kattintva olvashatják.

 

Ülést tartott 2010. október 7-én a a VTOSZ közgazdasági és jogi munkabizottsága

 Napirend:  

  1. VTOSZ 2010. évi működési költségeinek felülvizsgálata az elnökség 20/2010. (03.18.) sz. határozata alapján
  2. Cikluszáró beszámoló tervezetének  megvitatása 
  3.  3. Egyéb aktuális kérdések

Az emlékeztető  ide kattintva olvasható.

 

Eladó nyaraló Szántódon!

A Dunamenti és Kiskunsági Vízgazdálkodási Társulat Intéző Bizottsága döntése értelmében eladásra hirdeti a Társulat tulajdonában lévő 66 nm-es Szántódi nyaralóját. 2 háló szoba, fürdő, nappali, konyha. Újszerű állapotú, saját stranddal rendelkező, Tihanyi komphoz közeli
kétszintes nyaraló, amely a VITÜK KFT és Társasház 10 db iker nyaralójának a része.

Eladási ár 17 millió Ft.

 

59. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. május 12., vasárnap van.
Pongrác napja van, holnap Szervác és Imola napja lesz.