TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Szegedi Sándor VTOSZ elnök látogatása Dr. Pintér Sándor belügyminiszternél

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2016. február 17-én hivatalában fogadta Szegedi Sándor VTOSZ elnököt.

Bővebben...

 

Új rovat a TIR-en!

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége szakmai és együttműködési kapcsolatokat igyekszik kialakítani azokkal a szervezetekkel, amelyeknek kapcsolatuk van a vízitársulatokkal, hatásuk van vagy lehet működésükre. Az együttműködés céljait, elveit, módszereit a felek együttműködési szerződésekbe foglalják. A Szövetség, VTOSZ működése főcím alatt megnyitottuk az Együttműködési megállapodások rovatot, ahol ezeknek az együttműködési megállapodásoknak a szövegét fogjuk elhelyezni. Az első megkötött megállapodás a VTOSZ és a Forrás-Trend Kft. között már olvasható.

 

Országos Tanácskozás

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége a vízitársulati vagyonnal, az öntözés fejlesztéssel és a közfoglalkoztatással kapcsolatban tanácskozást rendez. Az országos rendezvényre az érintett minisztériumok, főhatóságok, érdekképviseleti szervezetek, köztestületek és VTOSZ vezetők kerültek meghívásra.

Bővebben...

 

Vízitársulati anyagok a TIR-en

Bővebben...

 

Legyen-e vízitársulati igazgatói értekezlet?

Korábban általános szövetségi gyakorlat volt, hogy rendszeresen voltak vízitársulati igazgatói értekezletek (természetesen az ügyvezető elnökök részvételével), továbbá a VTOSZ megszervezte a főkönyvelők kötelező továbbképzését is. Ezeken az értekezleteken szakterületi (minisztériumi, főhatósági) vezetők adtak tájékoztatás a társulatokkal kapcsolatos feladatokról, tervezett változásokról. Bőségesen volt idő az információk egymás közötti kicserélésére, illetve a VTOSZ vezetőinek meghallgatására. Nem utolsósorban csapatépítő szerepe is volt ezekenek az értekezleteknek. A főkönyvelők a kreditpontok megszerzésén túl egymás tapasztalatait is kicserélhették, megismerhették a várható gazdasági tendenciákat.

Bővebben...

 

VTOSZ Elnökségi ülés, 2016.01.19.

2016. január 19-én, Gödön ülés tartott a Vízgazdálkodási Társulatok Szövetségének elnöksége Szegedi Sándor elnök vezetésével. Az ülésen részt vett a VTOSZ felügyelő bizottsága. Kiemelt fontosságú téma volt a vízgazdálkodási társulatok üzemeltetésében volt állami tulajdonú művek átadásának elhúzódása, a kötelező fenntartással összefüggő kifizetések kérdése, a pályázatokon való vízitársulati részvétel és a közfoglalkoztatással kapcsolatos feltételek megbeszélése.

Bővebben...

 

16. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. május 06., hétfő van.
Ivett és Frida napja van, holnap Gizella napja lesz.