TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

ÚMVP kedvezményezettség

Az EU 2007-2013. közötti költségvetési időszakában az Unió Mezőgazdasági Fejlesztési Alapjából Magyarország is lehetőséget kapott agrárfejlesztési támogatások kifizetésére. A forrás felhasználására valamennyi uniós országra nézve egységes felhasználási szabályokat adtak ki 2006-ban és 2007-ben.

Bővebben...

 

Az MVH levele a kifizetetlen támogatások ügyében

Mint ismeretes, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hét társulat esetében ÚMVP támogatással végzett, 2013-ban befejezett beruházás kifizetési kérelmének ügyét felfüggesztette. Ezek a társulatok jogos támogatási járandóságukat gyakorlatilag 2014. tél vége-tavasza óta nem kapták meg.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor levele a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez

Az állami tulajdonú közcélú vízgazdálkodási művek átadás-átvételi folyamatában jogvita van 33 vízitársulat és vízügyi igazgatóságok (áttételesen az Országos Vízügyi Főigazgatóság, továbbá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) között. Ennek tárgya az ÚMVP támogatásból és saját forrásból végzett beruházások tulajdonjoga, illetve az ezekkel a beruházásokkal kapcsolatos térítések.

Bővebben...

 

ÚMVP-s pénzt kapott Jászkisér!

A Jászkisér és Vidéke Vízgazdálkodási Társulat az ÚMVP egyik károsultja, hiszen a 2013-ban befejezett és szabályosan elszámolt beruházás kifizetési kérelmére másfél évig nem kapta meg az uniós támogatást.

Bővebben...

 

Vízitársulati törvény módosítása

Mint ismeretes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez év májusában kezdeményezte a vízitársulati törvény módosítását.

Bővebben...

 

VTOSZ-TÖOSZ egyeztetés

Augusztus 4-én, Budapesten, a TÖOSZ székhelyén a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége együttműködési lehetőségeiről folytatott megbeszélést Szegedi Sándor, a VTOSZ elnöke Schmidt Jenő TÖOSZ elnökkel és dr. Zongor Gábor TÖOSZ főtitkárral.

Bővebben...

 

19. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. május 06., hétfő van.
Ivett és Frida napja van, holnap Gizella napja lesz.