TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Látogatás Jakab István ház-alelnöknél, 2015 november 10.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke 2015. november 10-én a Parlamentben fogadta Szegedi Sándort, a VTOSZ elnökét.

A megbeszélésen részt vett Obreczán Ferenc MAGOSZ főtitkár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöki tanácsadója, ifjú Hubai Imre, a NAK elnökhelyettese, továbbá a NAK jogtanácsosai és szakértője.

Bővebben...

 

Együttműködési megállapodások

A VTOSZ-ben további két együttműködési megállapodás előkészítése folyik. A VÍZGÉP Kft-vel való együttműködés célja a vízügyi beruházásokkal kapcsolatos koordináció, beruházások és pályázatok előkészítésében való együttműködés, különös tekintettel a vízitársulatok kiviteli munkákba való bevonási lehetőségeire. A Forrás-Trend Kft. segítségével konkrét kivitelezési, pályázat-előkészítési és üzemeltetési feladatok ellátására konzorciumi keretek között lesz lehetőség. Az együttműködési megállapodásokról további részleteket azok aláírását követően hozunk nyilvánosságra.

 

Látogatás Jakab István parlamenti alelnöknél

Szegedi Sándor VTOSZ elnök kezdeményezésére létrejön a személyes találkozás a MAGOSZ vezetőivel. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke meghívta a Parlamentbe Szegedi Sándor elnököt. A látogatásra 2015. november 10-én kerül sor. A megbeszélések várhatóan részt vesz Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára, aki Győrffy Balázsnak, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének megbízásából a Kamara elnökét is képviseli. A látogatás részleteiről a későbbiekben beszámolunk.

 

A katasztrófavédelmi főigazgató látogatása a VTOSZ-ben

Szegedi Sándor VTOSZ elnök meghívására 2015. november 2-án a gödi VTOSZ irodájába látogatott Dr. Tollár Tibor vezérőrnagy, katasztrófavédelmi főigazgató.

Bővebben...

 

Egyeztetés a közfoglalkoztatásról

2015. október 30-án a Belügyminisztériumban dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár fogadta Szegedi Sándor VTOSZ elnököt.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor VTOSZ elnök látogatása az OVF-ben

2015. október 28-án az Országos Vízügyi Főigazgatóságra látogatott Szegedi Sándor VTOSZ elnök, ahol Somlyódy Balázs főigazgatóval folytatott megbeszélést.

Bővebben...

 

A VTOSZ őszi tevékenysége

Nem bánik nagyon kesztyűs kézzel az Országos Szövetséggel a Fővárosi Törvényszék. A második hiánypótlási határozat (amelyik "átfedésben" volt az elsővel, azaz az alapszabályban talált további hiányosságot már az "első körben" kifogásolhatták volna) miatt újra rendkívüli küldöttgyűlést kellett összehívni, amelyre az elnökség több témát is bevitt. Nyilván Schmidt Jenő TÖOSZ elnök előadása, hozzászólásai váltották ki a legnagyobb érdeklődést, de a vita megmutatott számos más, vízitársulati szinten érdeklődésre számot tartó témát is. A küldöttgyűlést követően a felvetett kérdések alapján egy alapos elemzésre került sor. Ezt követően Szegedi Sándor elnök meghatározta azokat az irányokat, amelyekben a VTOSZ-nek érdemben lépnie kell. Friss híreinkben ezekről adunk tájékoztatást.

Bővebben...

 

Dr. Áder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Kedves Szegedi Sándor!

Ismételten megköszönve klímavoksát, elsőként szeretném tájékoztatni arról, hogy az Ön által is támogatott világméretű klímakezdeményezéshez immár 100 ezer honfitársunk csatlakozott az Élő Bolygónk honlap regisztrációs felületén.

Bővebben...

 

10. oldal / 64

Névnap

Ma 2018. október 22., hétfő van.
Előd napja van, holnap Gyöngyi napja lesz.