TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Megemlékezés Péchy Lászlóról

Péchy Lászlónak az Ecsedi láp Lecsapoló és Szamos balparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat első igazgató-főmérnökének paposi kúriájának udvarán elhelyezett mellszobránál születésnapjára emlékezve hagyományteremtő ünnepséget szervezett a Paposi Önkormányzat.

Bővebben...

 

VTOSZ elnökségi ülés, 2017 augusztus 28.

Szegedi Sándor VTOSZ elnök 2017. augusztus 28-án 10 órára, Sződligetre összehívta a VTOSZ elnökségének felügyelő bizottsággal bővített ülését.

Bővebben...

 

Új helyen a VTOSZ iroda!

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének székhelye megváltozott, a titkárság új irodába költözött.

A VTOSZ iroda új címe: 2133 Sződliget, 1212/1. hrsz.

A VTOSZ levelezési címe: 2132 Göd, Pf. 65.

Bővebben...

 

Vízügyi kamara létrehozása

Az üzleti életben a gazdasági kamarák fontos szerepet töltenek be. Általában jelentős lobbi erővel bírnak, így jó az érdekérvényesítő képességük. A kamarákkal foglalkozó szakirodalom a gazdasági kamarákat közvetítő szervezetnek tartja, amelyek az állami szféra és és a mikroszféra (vállalkozások, üzleti világ) összekapcsolását végzik. Az így kialakult közszfréra fontos szereplői tehát a kamarák.

Bővebben...

 

Együttműködés a Katasztrófavédelemmel

Bő egy évvel ezelőtt került aláírásra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége között az együttműködési megállapodás. Már az elmúlt évben folytak tárgyalások arról, hogy az együttműködés milyen konkrét formái lehetségesek.

Bővebben...

 

Egyeztetés kezdeményezése

A területi vízgazdálkodás aktuális problémáinak megoldásáról, a vízitársulatok feladatairól, működéséről és finanszírozásáról több egyeztetés volt korábban a MAGOSZ és a NAK vezetőivel.

Bővebben...

 

MHT Vándorgyűlés

A Magyar Hidrológiai Társaság XXXV. Vándorgyűlésére 2017. július 5-7-én kerül sor Mosonmagyaróváron.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor látogatása dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkárnál

2017. július 4-én Szegedi Sándort, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnökét, kezdeményezésére hivatalában fogadta dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.

Bővebben...

 

11. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. április 26., péntek van.
Ervin napja van, holnap Zita napja lesz.