TIRHírekJogszabályváltozások

Jogszabályváltozások

Még egyszer a kedvezményezettségről

2014. év eleje óta folyik a vita arról, hogy a vízitársulatokáltal elnyert ÚMVP pályázatok kedvezményezettje (a támogatási határozatnak megfelelően egyértelműen a vízitársulat) lehet-e más, például a vízügyi igazgatóság.

Bővebben...

 

A közfoglalkoztatást érintő jogszabályváltozások

A 2015. évi főbb jogszabály változásokat, amelyek érintik a közfoglalkoztatást, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztálya közreadta.

Bővebben...

 

Mégsem módosítják (most) a vízitársulati törvényt!

 

Vízitársulati törvény módosítási javaslat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara módosítani kívánja a 2009 évi CXLIV. vízitársulati törvényt. A módosítási javaslatot a NAK hivatalosan is átküldte Szegedi Sándor VTOSZ elnöknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara törvénymódosítási javaslatát a alábbiakban tesszük közzé.

Bővebben...

 

2014.április 6-án lép hatályba a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről szóló rendelet

A Magyar Közlöny 2014. évi 50. számában jelent meg a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről115/2014. (IV. 3.) Korm. rendelet.

A rendelet 7. §-a rögzíti, hogy

"(1) A mezőgazdasági vízszolgáltatás díját – a vízügyi igazgatási szervek útján – a központi költségvetés biztosítja.

(2)A  vízügyi igazgatási szerv az  általa üzemeltetett mezőgazdasági vízszolgáltató művel közvetlen kapcsolatban álló mezőgazdasági vízszolgáltatónak, továbbá a  vízkivételt és víztovábbítást egyaránt végző mezőgazdasági vízszolgáltatónak fizeti meg az  általa továbbított teljes vízmennyiségnek megfelelő vízszolgáltatás ellenértékét."

 

2. oldal / 8