TIRHírek

Hírek

Újraválasztották Szegedi Sándort

Szegedi Sándor 2015. március 5. óta a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke 2000. óta vezeti az általa újjászervezett Gödöllő-Vác Térségi Vízgazdálkodási Társulatot. A társulatnak a 2015. május 14-én megtartott tisztújító küldöttgyűlésén ismételten Szegedi Sándort választották meg az intéző bizottság elnökének, aki ezzel a Gödi Társulat elnöki pozícióját is betölti.

Bővebben...

 

Nyugdíjas Klub taggyűlése

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának 2015. évi rendes taggyűlésére május 12-én került sor Budapesten.

Bővebben...

 

Látogatás az OVF Főigazgatójánál

2015. május 11-én Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke bemutatkozó látogatást tett az Országos Vízügyi Főigazgatóságon Somlyódy Balázs főigazgatónál.

Bővebben...

 

Egyeztetés vízügyi igazgatóságokkal

Szegedi Sándor VTOSZ elnök a vízügyi igazgatóságok és a vízitársulatok kapcsolatának áttekintése érdekében egyeztetést kezdeményezett mind a 12 vízügyi igazgatóság vezetőjével. Ezek az egyeztetések előrehaladtak, így a VTOSZ elnöke már látogatást tett a Győrben, Budapesten, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden és Pécsett. Találkozott a vízügyi igazgatóságok vezetőivel, tapasztalatokat gyűjtött a vízitársulatok állami megítéléséről és tárgyalt a lehetséges együttműködésről. A még hátralévő négy igazgatóság meglátogatásának előkészítése folyamatban van. A tapasztalatok összegzése várhatóan a VTOSZ vízitársulati munkabizottságánál kezdődik és ennek alapján várható elnökségi állásfoglalás is.

 

Rendkívüli VTOSZ Küldöttgyűlés

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2015. április 28-án rendkívüli küldöttgyűlést tartott Budapesten Szegedi Sándor VTOSZ elnök vezetésével. A rendkívüli küldöttgyűlés összehívására azért volt szükség, mert a 2015. március 5-i tisztújító közgyűlésen nem született döntés a Szövetség programjáról és startégiájáról, valamint a 2015. évi költségvetésről és tagdíjról. Ezeket a döntéseket a tisztújításkor megválasztott új elnökség és felügyelő bizottság készítte elő.

Bővebben...

 

Látogatás a helyettes államtitkárnál

2015. április 27-én Szegedi Sándor VTOSZ elnök bemutatkozó látogatást tett a Belügyminisztériumban dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárnál. A megbeszélésen szó volt arról is, hogy a vízitársulatok közfoglalkoztatási lehetőségeit 2016. február 28-ig meghosszabbítják, illetve, hogy az ezt igénylő társulatok közfoglalkoztatási keretet igényelhetnek vagy bővíthetik foglalkoztatási állományukat. Áttekintették az állami tulajdonú közcélú vízgazdálkodási művek átadás-átvételének helyzetét és azokat a lehetőségeket, amelyeket az állami vízügyi feladatok megoldásának elősegítésében kaphatnak a társulatok. A vízkár elleni védelmi munkákban való részvétel újraszabályozása szintén fontos kérdés, mert a vízitársulatok védelmi tervét aktualizálni kell.

 

Tárgyalások vízügyi igazgatóságok vezetõivel

Szegedi Sándor elnök április elején egyeztetést kezdeményezett a 12 vízügyi igazgatóság vezetőivel. A pozitív igazgatósági visszajelzések alapján a megbeszélések 2015. április 14-én, Szegeden, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőivel kezdődtek el. Szegedi Sándor április 21-én a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjével tárgyal Pécsett, majd április 22-én Szolnokra látogatott, ahol a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjével és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyûlés elnökével találkozott. Április 24-én Győrben az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjével tárgyalt.

További egyeztetett időpontú megbeszélések is vannak, így Szegedi Sándor április 27-én Miskolcra, majd május elején Debrecenbe és Nyíregyházára látogat.

 

Rendkívüli VTOSZ Küldöttgyűlés 2015.04.28

A VTOSZ elnöksége 2015. április 15-i ülésén úgy határozott, hogy az Országos Szövetség rendkívüli küldöttgyűlését 2015. április 28-ra összehívja. Az ülésre Budapesten, a VTOSZ székhelyén, a VERTESZ teremben kerül sor. Az ülés hivatalos meghívóját, napirendjét és írásos anyagait valamennyi VTOSZ napokon belül megkapja. Az küldöttgyűlés fő témája egy közép távú intézkedési terv és egy stratégia elfogadása, de dönteni kell a 2015. évi VTOSZ költségvetésről és a tagdíjakról is. A küldöttgyűlésre már az új VTOSZ alapszabály előírásai szerint kerül sor, azaz valamennyi tagszervezetet szavazati joggal 1-1 delegált képviselhet .Az ülésre tanácskozási joggal meghívásra kerülnek azok a működő vízitársulatok is, akik nem tagjai a Szövetségnek.

 

 

Meghívó: Dr. Szalai György Kerekasztal Beszélgetés, 2015.04.22

MEGHÍVÓ

DR. SZALAI GYÖRGY KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS:

Víz, agrárium, természetvédelem kölcsönkapcsolata

Bővebben...

 

9. oldal / 50

Névnap

Ma 2020. április 07., kedd van.
Herman napja van, holnap Dénes napja lesz.