TIRHírek

Hírek

Vízitársulati törvény módosítási javaslat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara módosítani kívánja a 2009 évi CXLIV. vízitársulati törvényt. A módosítási javaslatot a NAK hivatalosan is átküldte Szegedi Sándor VTOSZ elnöknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara törvénymódosítási javaslatát a alábbiakban tesszük közzé.

Bővebben...

 

VTOSZ képviselet az Uniós programokban

A Darányi Ignác Terv - Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT-ÚMVP) és a Halászati Operatív Program (HOP) Monitoring Bizottságában ezen programok megindulása óta képviselteti magát a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége.

Bővebben...

 

Újraválasztották Szegedi Sándort

Szegedi Sándor 2015. március 5. óta a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke 2000. óta vezeti az általa újjászervezett Gödöllő-Vác Térségi Vízgazdálkodási Társulatot. A társulatnak a 2015. május 14-én megtartott tisztújító küldöttgyűlésén ismételten Szegedi Sándort választották meg az intéző bizottság elnökének, aki ezzel a Gödi Társulat elnöki pozícióját is betölti.

Bővebben...

 

Nyugdíjas Klub taggyűlése

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának 2015. évi rendes taggyűlésére május 12-én került sor Budapesten.

Bővebben...

 

Látogatás az OVF Főigazgatójánál

2015. május 11-én Szegedi Sándor, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke bemutatkozó látogatást tett az Országos Vízügyi Főigazgatóságon Somlyódy Balázs főigazgatónál.

Bővebben...

 

Egyeztetés vízügyi igazgatóságokkal

Szegedi Sándor VTOSZ elnök a vízügyi igazgatóságok és a vízitársulatok kapcsolatának áttekintése érdekében egyeztetést kezdeményezett mind a 12 vízügyi igazgatóság vezetőjével. Ezek az egyeztetések előrehaladtak, így a VTOSZ elnöke már látogatást tett a Győrben, Budapesten, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden és Pécsett. Találkozott a vízügyi igazgatóságok vezetőivel, tapasztalatokat gyűjtött a vízitársulatok állami megítéléséről és tárgyalt a lehetséges együttműködésről. A még hátralévő négy igazgatóság meglátogatásának előkészítése folyamatban van. A tapasztalatok összegzése várhatóan a VTOSZ vízitársulati munkabizottságánál kezdődik és ennek alapján várható elnökségi állásfoglalás is.

 

Rendkívüli VTOSZ Küldöttgyűlés

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2015. április 28-án rendkívüli küldöttgyűlést tartott Budapesten Szegedi Sándor VTOSZ elnök vezetésével. A rendkívüli küldöttgyűlés összehívására azért volt szükség, mert a 2015. március 5-i tisztújító közgyűlésen nem született döntés a Szövetség programjáról és startégiájáról, valamint a 2015. évi költségvetésről és tagdíjról. Ezeket a döntéseket a tisztújításkor megválasztott új elnökség és felügyelő bizottság készítte elő.

Bővebben...

 

Látogatás a helyettes államtitkárnál

2015. április 27-én Szegedi Sándor VTOSZ elnök bemutatkozó látogatást tett a Belügyminisztériumban dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárnál. A megbeszélésen szó volt arról is, hogy a vízitársulatok közfoglalkoztatási lehetőségeit 2016. február 28-ig meghosszabbítják, illetve, hogy az ezt igénylő társulatok közfoglalkoztatási keretet igényelhetnek vagy bővíthetik foglalkoztatási állományukat. Áttekintették az állami tulajdonú közcélú vízgazdálkodási művek átadás-átvételének helyzetét és azokat a lehetőségeket, amelyeket az állami vízügyi feladatok megoldásának elősegítésében kaphatnak a társulatok. A vízkár elleni védelmi munkákban való részvétel újraszabályozása szintén fontos kérdés, mert a vízitársulatok védelmi tervét aktualizálni kell.

 

Tárgyalások vízügyi igazgatóságok vezetõivel

Szegedi Sándor elnök április elején egyeztetést kezdeményezett a 12 vízügyi igazgatóság vezetőivel. A pozitív igazgatósági visszajelzések alapján a megbeszélések 2015. április 14-én, Szegeden, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőivel kezdődtek el. Szegedi Sándor április 21-én a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjével tárgyal Pécsett, majd április 22-én Szolnokra látogatott, ahol a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjével és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyûlés elnökével találkozott. Április 24-én Győrben az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjével tárgyalt.

További egyeztetett időpontú megbeszélések is vannak, így Szegedi Sándor április 27-én Miskolcra, majd május elején Debrecenbe és Nyíregyházára látogat.

 

10. oldal / 51

Névnap

Ma 2021. április 10., szombat van.
Zsolt napja van, holnap Leó és Szaniszló napja lesz.