TIRHírek

Hírek

Együttműködés a TÖOSZ és a VTOSZ között

Az ország legnagyobb önkormányzati szövetsége, a mintegy kétezer tagot számláló Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége közötti együttműködést mindkét szervezet jóváhagyta.

 

A VTOSZ elnökének levele az OVF főigazgatójához

Az állami tulajdonú közcélú vízgazdálkodási művek átadásának folyamán már jó egy éve problémát jelent az Európai Unió támogatásával és saját erőből végzett beruházásokkal érintett művek birtokbaadása. Mivel ezeket a beruházásokat az érintett vízitársulatok aktiválták, könyveikben szerepel, saját vagyonuknak kell tekinteni, így nem lehetnek részei egy "egyszerű" birtokbaadási folyamatnak.

Bővebben...

 

VTOSZ alapszabályának ismételt módosítása

 

Vízitársulati közfoglalkoztatás 2016 - 2017

Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a 2016-2017. évi vízitársulati közfoglalkoztatás ügyében levéllel fordult Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz.

Bővebben...

 

ÚMVP kedvezményezettség

Az EU 2007-2013. közötti költségvetési időszakában az Unió Mezőgazdasági Fejlesztési Alapjából Magyarország is lehetőséget kapott agrárfejlesztési támogatások kifizetésére. A forrás felhasználására valamennyi uniós országra nézve egységes felhasználási szabályokat adtak ki 2006-ban és 2007-ben.

Bővebben...

 

Az MVH levele a kifizetetlen támogatások ügyében

Mint ismeretes, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hét társulat esetében ÚMVP támogatással végzett, 2013-ban befejezett beruházás kifizetési kérelmének ügyét felfüggesztette. Ezek a társulatok jogos támogatási járandóságukat gyakorlatilag 2014. tél vége-tavasza óta nem kapták meg.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor levele a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez

Az állami tulajdonú közcélú vízgazdálkodási művek átadás-átvételi folyamatában jogvita van 33 vízitársulat és vízügyi igazgatóságok (áttételesen az Országos Vízügyi Főigazgatóság, továbbá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) között. Ennek tárgya az ÚMVP támogatásból és saját forrásból végzett beruházások tulajdonjoga, illetve az ezekkel a beruházásokkal kapcsolatos térítések.

Bővebben...

 

ÚMVP-s pénzt kapott Jászkisér!

A Jászkisér és Vidéke Vízgazdálkodási Társulat az ÚMVP egyik károsultja, hiszen a 2013-ban befejezett és szabályosan elszámolt beruházás kifizetési kérelmére másfél évig nem kapta meg az uniós támogatást.

Bővebben...

 

Vízitársulati törvény módosítása

Mint ismeretes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez év májusában kezdeményezte a vízitársulati törvény módosítását.

Bővebben...

 

10. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. február 29., csütörtök van.
napja van, holnap Albin napja lesz.