TIRHírek

Hírek

A megalakuló az OVF Tudományos Tanács tagjának kérték fel Dr. Ligetvári Ferencet

 

Öntözési Napok előadássorozatának nyitórendezvényére kerül sor 2014. február 27-én

 

Bővebben...

 

Ingatlan-nyilvántartási adatok megkéréséről

Társulati kérdés:

Az alábbi  VIZIG felkérésre mit tegyen a Társulat?

„A  Társulat  kérje meg a társulat érdekeltségi területéhez tartozó települések közigazgatási területén lévő állami művek földhivatali ingatlan nyilvántartási adatait az állami művek átvételének lebonyolítása érdekében.”

Választervezet:

Sajnálattal tájékoztatom, hogy kérésének tőlünk föggetlen ok miat nem tudunk eleget tenni, mert Társulatunk  a hivatkozott törvény 8. § (1) bekezdése szerint díjmentesen csak  a a  társulat tagjainak nevét (cégnevét), lakóhelyét (székhelyét), a természetes személy tag születési évét, anyja nevét, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság cégjegyzékszámát (nyilvántartási számát), jogviszonyának jellegét (tulajdonos vagy használó), tagsági jogviszonyát megalapozó területének nagyságát kérheti le évente egy alkalommal.

A kért  adatokat csak díj ellenében kapnánk meg, de ehhez állami költségvetési megrendelés hiányában  Társulatunk nem rendelkezik anyagi eszközökkel.

 dr. VÁ

 

Emlékeztető a a vízilétesítmények vagyonátadásáról 2014. január 31-én tartott értekezletről

 

  A vízilétesítmények vagyonátadásáról   2014. január 31.-én az OVF tanácstermében tartott értekezletről készült emlékeztető kommentár nélkül  a Mellékleteknél olvasható.

VTOSZ Titkárság 

Bővebben...

 

Több, mint háromezer közfoglalkoztatotti igényt adtak le V-VI.hóra a vízitársulatok

 

2014. április 30-ig is több ezer közfoglalkoztatottat alkalmazó vízitársulatok leadták igényüket a 2014. május-június havi időszakra.

A vízitársulati közfoglalkoztatás célja a vízkárok megelőzése, illetve mérséklése a területi közcélú vízgazdálkodási feladatok elvégzésével az   önkormányzatok és a mezőgazdasági termelők érdekében.

A  május - június hónapra tervezett közfoglalkoztatotti létszámot  társulat-sorosan  az alábbi táblázatban mutatjuk be.

VTOSZ Titkárság

Bővebben...

 

A VTOSZ elnökének tájékoztatója a 2014. január 25-i BM rendezvényről

Bővebben...

 

Gyászolunk - elhunyt Prof. Dr. Öllős Géza

Életének 86. évében, 2014. január hó 8-án elhunyt Prof.Dr. Öllős Géza. A gyászjelentés a címre kattintva a Mellékleteknél olvasható. VTOSZ Titkárság
 

Tájékoztató a 2012-2013. évben elmaradt kifizetésekről

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!            

   Kling Zoltán főosztályvezető úr tájékoztatása szerint az eddig -kölcsönösen- aláírt szerződések közül először a 2013. évre vonatkozó kifizetések történnek meg. A 2012. évi teljesítések
elszámolására /7 társulat esetében/ a 2013-ra vonatkozó kifizetések után kerül sor. Úgy tűnik, hogy a 2012. éviek esetében a híányzó dokumentumok beérkezése mindenki részéről megtörténik, vagyis a hiányok megszűntetését követően az ő kifizetésük /egyszerre/ megvalósul. A folyamatot csökkenti a pénzügyi ellenőrzés kapacítása, mivel a minisztérium valamennyi kifizetés-ellenőrzése a korábbi feladatokra létrehozott főosztályra hárul /mi pedig beestünk ide kellő számlaköteggel/.              

 Főosztályvezető Úr Balla Gábor tanácsos úrat jelölte ki a feladatok végzésére, vagyis arra törekedett, hogy valamennyi gondot ugyanazon ügyintéző ismerje meg, amely alapján a döntéselőkészítés szervezettebben történhet.

Üdvözlettel:


Ligetvári Ferenc

VTOSZ elnöke

 

Kormánydöntés biztosít többletforrást a VIZIIG-ek részére

A Kormány 1004/2014. (I. 17.) Korm. határozata a vízkárelhárítás és az öntözés hatékonyságának növelését biztosító intézkedések végrehajtása érdekében  a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról

A Kormány az  államháztartásról szóló 2011.  évi CXCV.  törvény 21.  § (6)  bekezdésében biztosított jogkörében  eljárva, a  vízkárelhárítás és az  öntözés hatékonyságának növelését biztosító intézkedések végrehajtása érdekében  a feladatok részbeni finanszírozásához szükséges

a)

890,0 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el az 1. melléklet és

b)

342,2 millió forint tartós jellegű átcsoportosítását rendeli el a 2. melléklet

szerint, elszámolási, a  fel nem használt rész tekintetében visszatérítési kötelezettséggel a  Magyarország  2014.  évi központi költségvetéséről szóló 2013.  évi CCXXX.  törvény (a  továbbiakban: Kvtv.) 1.  melléklet  XIV.  Belügyminisztérium fejezet, 17.  Vízügyi Igazgatóságok cím javára, a  Kvtv. 1.  melléklet XI.  Miniszterelnökség  fejezet, 17. Rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére.

Az átcsoportosítás tekintetében

Felelős: nemzetgazdasági miniszter

Határidő: azonnal

Az elszámolási és a visszatérítési kötelezettség tekintetében

Felelős: belügyminiszter

Határidő:2014. december 15.

Orbán Viktor

s. k.,

miniszterelnök

Forrás: MK 2014. 4. szám

dr.VÁ

 

18. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. április 27., szombat van.
Zita napja van, holnap Valéria napja lesz.