TIRHírek

Hírek

Láng István az OMIT vezetője a helyszínen tájékozódott Újfehértó és Nyíregyháza belvízproblémáiról

2011. január 07-én Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője (a VM Vízkárelhárítási Főosztályának vezetője) és Zemenszky Mario a VM vízügy politikai tanácsadója (a Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat volt igazgatója) helyszíni bejárás keretében tájékozódtak Nyíregyháza és Újfehértó városok belvízproblémáiról.

 

Kedvezőtlenül módosult az ÉNGY

2011. január 1-vel több tételnél  jelentősen csökkent a referencia ár   a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által elfogadott Építési Normagyűjteményben (ÉNGY).

 

Közfoglalkoztatási pályázat önrészrésze

Számos vízitártársulat nem rendelkezik a kiírás szerinti önrésszel, ezért banki igazolást sem tud csatolni a pályázathoz. Ezeknek a társulatoknak javasoljuk az alábbi tájékoztató levél lemásolásat és csatolását a pályázathoz.

VTOSZ titkárság

 

Közmunkaprogram pályázathoz kérdés és válasz V.

Újabb kérdés és válasz:

 

 

A 2011. január 7-én 12.00 óráig benyújtandó közfoglalkoztatási pályázat végleges dokumentációi

Megérkezett Szövetségünkhöz a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai és Módszertani Főosztályától a vízitársulatok részére kiírt 2011/4. számú pályázati felhívás az országos közfoglalkoztatási program támogatására.

Bővebben...

 

Nagy érdeklődés mellett igen sikeres volt a közfoglalkoztatási pályázati konzultáció

 

2011. január 4-én 54 vízitársulattól  76  szakember vett részt  a Szövetség által szervezett  közfoglalkoztatási pályázati konzultáción

 

A  VTOSZ székhelyén megtartott konzultációt Fehér Ferenc ügyvezető elnök vezette. Dr. Varga Árpád főtitkár bevezetőjében ismertette  a közfoglalkoztatási  programmal  kapcsolatos legújabb információkat – ezek közül legfontosabb, hogy az óév utolsó napján megjelent a közfoglalkozáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII.31.) Korm. rendelet -   és tájékoztatást adott arról, hogy folyamatosan beérkezett szakmai kérdések és ezekre  az NGM  szakmai főreferensével  leegyeztetett válaszok olvashatóak a TIR-en, amelyen  négy  alkalommal  jelentek  meg december 20-tól.

  Bálint Attila, a NGM szakmai főreferense   a pályázati kiírás tartalmát  ismertette teljes  részletességgel,  értelmezte   a pályázati dokumentáció valamennyi pontját és  válaszolt  a jelenlévők által feltett  kérdésekre.

A konzultáció második felében Kolossváry Gábor az VM  főosztályvezetője és Zemenszky Mario a VM  vízügyi-politikai tanácsadója  adott tájékoztatást a  területi vízgazdálkodás aktuális kérdéseiről. Többek között   az aktuális  vízkárvédelmi feladatokról  és a területi vízgazdálkodási közfeladatokhoz a költségvetés által biztosított  forrással kapcsolatos minisztériumi teendőkről.

 

Közmunkaprogram pályázathoz kérdések és az NGM-el egyeztetett válaszok IV

LEGÚJABB  KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK, LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK

 

Jelölő bizottság

Jelölő bizottság:

Elnök:

Balla Iván - Tisza_Marosszögi  Vízgazdálkodási Társulat igazgatója

Tagok:

Protovin  Tíbor  -Eger-Tarnavölgyi Vízgazdálkodási Társulat igazgatója

Kónya Tíbor - Kelet-Baranyai Vízgazdálkodási Társulat igazgatója

Takácsné Hári Ildikó - Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat igazgatója

dr. Varga Gábor - Hegyhát-Kemenesaljai Társulat igazgatója

 

 

A vízgazdálkodással kapcsolatos feladatokat át kell adni a gazdáknak

Jakab Istvánnal az Országgyűlés alelnökével, a MAGOSZ elnökével készített évzáró beszélgetést a Magyar Nemzet újságírója, DénesZoltán.

Bővebben...

 

42. oldal / 50

Névnap

Ma 2020. február 20., csütörtök van.
Aladár és Álmos napja van, holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.