TIRHírek

Hírek

Vízitársulati elnökök és igazgatók szakmai rendezvénye több, mint száz szakember részvételével

 A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége  által a siófoki Vidravár Üdülő és Oktatási Központban  2010. október 26.-27.-én  megrendezett vízitársulati  összevont igazgatói-elnöki értekezlet első napján a több, mint 100 szakember fontos információkat kapott  a VM  szakembereitől,  Zemenszky Mario vízügyi politikai tanácsadótól és  Kolossváry Gábor főosztályvezetőtől „A vízitársulatok új kihívásai és feladatai” , „Az egységes vízügy a Vidékfejlesztési Minisztériumban”,   „A területi vízgazdálkodás rendszere és feladatai” című előadásaikban és az előadásokat követő  több, mint két órás időtartamú fórumon.

 Az értekezleten Bogáth Jenő elnökhelyettes és Fehér Ferenc ügyvezető elnök az egyes vízitársulatok által saját munkatársaik részére adományozott bicentenáriumi ezüst emlékérmeket, a Szövetség elnöksége által adományozott bicentenáriumi ezüst emlékérmet,  a Szövetség által alapított Vásárhelyi Pál emlékérmeket  és Beszédes József díj kitüntetéseket adott át.

Az értekezlet második napján  a vízitársulati elnökök és igazgatók  a vízitársulatok jogi helyzetéről, a vízitársulatokat érintő jogszabályváltozásokról, a hírek generálásának technikájáról, az informatika „ a jó hírek”  fontosságáról, a közmunkaprogramról (ezen belül Vadkerti Tóth Tihamértól, a nagyatádi vízitársulat igazgatójától a társulatánál öt éven keresztül alkalmazott  több száz közmunkás foglalkoztatásának jó tapasztalatairól), az aktuális vízügyi feladatokról kaptak tájékoztatót Fehér Ferenc ügyvezető elnöktől,  dr. Varga Árpád főtitkártól és  a társulati vezetőket  érdeklő kérdések körében   konzultációt folytattak.

VTOSZ Titkárság

 

Bővebben...

 

Beszédes József:"Házad udvarából ne ereszd ki az eső, vagy hó levét, amíg nem használtad"

Öntözőcsatornák építésével kellene védekezni a Duna–Tisza közén az árvizek ellen.Azaz, vízpótlást kell végrehajtani az Alföldön. A  Duna–Tisza-projekt  megépítésétjavasolja Horváth Béla volt képviselő. A teljes cikk  itt olvasható.

 

Átfogó és megvalósítható vízgazdálkodási koncepcióra van szüksége

"Mikorra várható egy átfogó vízgazdálkodási koncepció kidologzása a szaktárca részéről a jövőbeni aszálykárok megelőzése céljából?" képviselői kérdés  és   a vidékfejlesztési miniszter válasza  itt olvasható.

 

A Dél-Balatoni Vízitársulat szakmai segítsége az ökormányzatoknak

A Dél-Balatoni Vízitársulat  jelentös szakmai segítséget nyújt  működési területén az önkormányzatok vízkárvédelmi feladatainak ellátáshoz.

Bővebben...

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Vidékfejlesztési Minisztérium  Szervezeti és Működési Szabályzata  itt olvasható.
 

Öt millió köbméteres tározó készült el Vas megyében

A lukácsházi tározó felavatásáról itt olvasható.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium készül az őszi csapadékos időszakra

A vizgazdalkodas.com Zemenszky Marioval a Vidékfejlesztési Minisztérium   vízügyi-politikai tanácsadójával készített interjúja itt olvasható.

 

Az önkormányzati vízgadálkodási művek állami tulajdonba és társulati kezelésbe kerülhetnek

A Vízgazdálkodás c. Honlapon ide kattintva olvashat  MConet újságírója által készített interjú
Zemenszky Mario vízügyi politikai tanácsadóval.
 

Tizenegy vízitársulatról ír a Gazdasági Tükörkép Magazin

Ide kattintva  és a keresőbe a társulat nevét beírva olvashatóak igen jó színvonalú cikkek az alábbi vízitársulatokról:

Berettyó Vízgazdálkodási Társulat , Dél-Békés Megyei Vízgazdálkodási Társulat,  Csongrád és Környéke Vízgazdálkodási Társulat ,  Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat,  Jászkiséri Vízgazdálkodási Társulat, Komárom Vízitársulat, Körös-Berettyói Vízgazdálkodási  Társulat, Körösi Vízgazdálkodási Társulat,  Nagykunsági Vízgazdálkodási Társulat,  Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat,  Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat.

 

45. oldal / 50

Névnap

Ma 2020. szeptember 29., kedd van.
Mihály napja van, holnap Jeromos napja lesz.